Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na zrću bio i prije

Smrt profesora: Bio je redar i znao je svaki klub na Zrću

marijan vukelić
Foto: Iz privatnog albuma
1/4
24.08.2013.
u 21:00

Poznavao je mnoge vlasnike noćnih klubova te redare, a on je i sam bio redar u klubovima u Zagrebu i Istri. Ne znamo je li radio i na Zrću, ali tamo se morao naći s nekim, kažu članovi obitelji.

– Nemoguće je da nitko ne zna ništa i da sada ubojica našeg strica šeće na slobodi. Počinitelja se jednostavno mora pronaći i on mora odgovarati – rekao je nećak Marijana Vukelića (62), profesora tjelesnog odgoja koji je u noći s ponedjeljka na utorak u uvali Zrće zatučen, po svemu sudeći, višestrukim udarcima bocom šampanjca o glavu. Od ozljeda je preminuo dva dana poslije u zadarskoj Općoj bolnici.

Bio je prava ljudina i nije se živcirao

– Bila sam kod strica dan nakon što je napadnut. Nije istina da je imao ozljede po tijelu. Ozljede su bile jedino u predjelu glave. Čini mi se kao da je predosjećao da će mu se nešto dogoditi. Prije nego što nas je posjetio u Gospiću bio je u Donjem Kosinju u svojoj staroj kući i obišao je sve prijatelje – rekla je Vukelićeva nećakinja te naglasila:

– Nama nije rekao zašto ide u Novalju. No, on tamo sigurno nije išao slučajno i morao se naći s nekim! Vukeliću ovo nije bilo prvi put da je došao u Novalju, pa ni na Zrće. Tamo je bio i prošle godine, kada je odsjeo kod Ivana Mikleuša, starog poznanika s kojim je išao na hrvačka natjecanja.

– Sjedili smo na terasi kod Mikleuša i prisjećali se lijepih dana, hrvanja, putovanja, različitih natjecanja. S Marijanom sam dijelio sobu i bio mu cimer. Zadnji put na svjetskom natjecanju za veterane u Beogradu. Bio je prava ljudina, nisi ga mogao iživcirati i da si se ne znam kako trudio. Prihvatio bi on šalu i na svoj račun, samo da nasmije društvo. Nikada nije pio, pa sam siguran da ni na Zrću nije bio pijan i zakačio se s nekim – kaže nam Vukelićev prijatelj Đuro Litra koji je s njim prošle godine bio u Staroj Novalji.

– Nakon što je dobio tu odštetu oko koje se dugo sporio, napokon si je nakon godina muke mogao priuštiti malo putovanja i slobode. Prošle godine bio je na OI u Londonu, bodrio je braću Žugaj. Kupio si je ono osnovno za život, ali nije ga novac pokvario, nastavio se svaki dan ustajati 15 do 5 i trčati, što nikada nije propuštao – objašnjava Litra s tugom u glasu.

– Nazvao me vikend prije nego je došao u Novalju i pitao možemo li se vidjeti. Nažalost imao sam poslovnih obveza pa nikako nisam mogao, a on mi je rekao da će svejedno doći, kao da ga je neka sudbina tjerala – završio je Vukelićev nekadašnji cimer. Na Zrću je pak posve drukčija atmosfera.

– Nismo vidjeli. Ne znamo tko je on. Ništa ne znamo i ne pitajte nas ništa. Čudno je što 62-godišnjak radi na Zrću među partijanerima. Možda je ovdje samo ostavljen, a negdje drugdje napadnut – najčešće su rečenice koje smo dan nakon što je Vukelić umro čuli u uvali Zrće, pa i od redara koje je možda i poznavao.

Češljaju pozive u mobitelu

– Bio je redar u noćnim klubovima u Zagrebu i u Istri, no ne znamo je li radio i na Zrću. No, tamo se morao naći s nekim i teško da to može biti slučajno – rekli su nam. Na ovom slučaju, osim zadarske, radi i zagrebačka policija. Između ostalog izlistavanjem Vukelićevih poziva pokušavaju otkriti s kime je sve komunicirao u danima prije ubojstva. Kod njega su pronađene sve osobne stvari, vrijednosti pa i ključevi novog nedavno kupljenog automobila.

>>Zbog ubojstva profesora na Zrću istraga proširena i na Zagreb

>>Profesor tjelesnog na Zrću umro od udaraca u glavu!


>>Na Zrću pronašli ozlijeđenog profesora tjelesnog, umro u bolnici

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije