Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zakon o sanaciji

Smjena: Vesnu Bosanac zamijenit će sanacijski upravitelj

'16.03.2011., Vukovar - Vesna Bosanac, ratna ravnateljica vukovarske bolnice, dosla je na otvorenje Doma ucenika Vukovar i sastala se s premijerkom.  Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL'
'Marko Mrkonjic/PIXSELL'
17.01.2013.
u 19:00

Ratna ravnateljica - Vesna Bosanac ma čelu bolnice bila je i u najtežim danima

Nakon više od 21 godine koliko je provela na čelnome mjestu vukovarske bolnice, ratna i današnja ravnateljica dr. Vesna Bosanac uskoro bi mogla biti smijenjena. Razlog tome je Zakon o sanaciji javnih ustanova koji je stupio na snagu i dugovanja vukovarske bolnice koja su s 31. prosincem iznosila oko 35 milijuna kuna.

Isti scenarij

– Donese li Skupština Vukovarsko-srijemske županije odluku o sanaciji, morat će se, sukladno zakonu, odreći vlasničkih prava dok traje sanacija. Imenuje se i novi sanacijski upravitelj kao i sanacijsko vijeće koje će bolnicom, planom i programom restrukturiranja, upravljati dvije godine i potom je opet vratiti županiji – rekla je Bosanac napominjući da isti scenarij čeka i sve druge javne ustanove koje su u gubicima.

Inače, još se ne zna način i dalji sustav upravljanja kao i što bi to moglo značiti za vukovarsku bolnicu i njezine zaposlenike.

Limiti potrošnje se stalno smanjuju tako da bolnica radeći stvara svaki mjesec nove gubitke. Zaposlenici strahuju da bi sanacijski upravitelj mogao donijeti odluku o otkazima, smanjivanju plaća i bolničkih troškova, ukidanju odjela ili nešto slično kako bi srezao troškove.

Župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić rekao je da će županijska Skupština do 31. siječnja donijeti odluku.

Ponovno dežura

– Još ne znamo što to sve znači. Ako je to za dobrobit zdravstva, nemam ništa protiv, ali sumnjam da je cilj svega toga da se smijene ravnatelji i upravna vijeća bolnica – rekao je Galić.

U isto vrijeme vukovarska ratna heroina dr. Vesna Bosanac, očigledno svjesna skore odluke, ponovno po potrebi radi i dežura na odjelu pedijatrije.

Komentara 10

Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
19:50 17.01.2013.

Za sanacijskog upravitelja predlažem ministra Jakovinu.

KA
kajinx
22:08 17.01.2013.

Smjena: Pa naravno, branila je Vukovar!

OB
-obrisani-
19:49 17.01.2013.

Neka je došao i taj dan, kada je jedan profiter manje. Ona zna istinu, ali znamo i mi zahvaljujući nivinskim reportažama. Rat je mnogima donio korist, a ova vladajuća braća treba da ispitaju stanje bolnice od njenoga rukovođenja. Nije u Hrvatskoj došlo do stopostotnih smjena. Mnogo toga zajedničkoga imaju i gubitnici i dobitnici. Za dobrobit bolnice dobro je da dolazi do smjena. Najvažnije je da su u Vladi stručni specijalisti, te će i bolesne bolnice ozdraviti, kada ih ruke dobročinitelja dotaknu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije