Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljeto nam se vratilo

Promet u zemlji se 'ohladio', čeka se još na Bajakovu i kod Vrgorca

Gužva na Lučkom (1)
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
16.07.2011.
u 10:11

Na hrvatskim cestama vozilo se otežano, a poglavito na onima koje vode prema ili s mora. Kolone su se stvarale i zbog nesreća

Temperature ovih dana naveliko ukazuju kako je ljeto na vrhuncu, a slično su pokazivale i subotnje gužve na cestama. Nakon cjelodnevnih zastoja i kolona koje su formirale "zmije" automobila čak i do devet kilometara, uvečer se promet u zemlji "ohladio". Na graničnim se prijelazima čeka još samo na Bajakovu, dok se manji zastoji bilježe i na naplatnih postaja Vrgovac, na izlazu s najprometnije autoceste - A1. Kolona je dugačka oko 1 kilometar.

Na izlazu s podravske autoceste u Dražencima u smjeru Gruškovja kolona je jutros bila duga jedan i pol kilometar, javio je 24ur, ali na graničnom prijelazu za ulaz u Hrvatsku čekalo se sat i pol vremena, a u koloni na Obrežju 15 minuta. Slovenska policija je zbog sprečavanja nastanka novih gužvi vozačima preporučila granične prijelaze Rogatec ili Dobrovec.

Gužve na graničnim prijelazima nisu jenjavale čitav dan te se na većini prijelaza čekalo i više od sat vremena. Ni na hrvatskim cestama, poglavito onima koje vode prema ili s mora, situacija nije bila ništa drugačija.

Na izlazu s autoceste A1 na naplati Lučko kolona je tijekom dana bila dugačka čak 9 km, pa se vozačima zbog smanjenja gužve preporučilo korištenje izlaza Demerje. No, popodne se kolona na izlazu s A1 uporno smanjivala, pa trenutno nema dužih čekanja.

Zbog prometne nesreće na 22. km autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Vrbovsko i Ravna Gora, na vijaduktu Jablan, u smjeru Zagreba vozilo se otežano kao i kod odmorišta Vukova Gorica na 56. km, u smjeru Rijeke. Nesreća se popodne dogodila i na Ličkoj magistrali kod mjesta Vranovača, na D1 u blizini Korenice, radi čega se, javljaju iz HAK-a, vozilo naizmjence jednim trakom.

Na autocesti A1 zbog gustog prometa između Zagreba i Karlovca u smjeru Splita vozilo se u koloni, a usporeno uz povremene zastoje i na autocesti A6 Rijeka –Zagreb kod čvora Bosiljevo u smjeru Zagreba.

Zbog teške prometne nesreće na autocesti A1 na 94. kilometra, između tunela Mala Kapela i čvora Ogulin u smjeru Zagreba, stvorila se kolona od 6 kilometara te se zbog gustoće prometa vozilo zaustavnim trakom.

U koloni se povremeno vozilo i između čvora Brinje i odmorišta Modruš u smjeru Zagreba te između Otočca i Gospića u smjeru Splita. Gust je promet bio i na zagrebačkoj obilaznici, od naplatnih kućica u Zaprešiću prema čvoru Jankomir te dalje prema naplati Lučko.

Stanje nažalost nije ništa bolje bilo ni na autocestama A1 i A6 Rijeka-Zagreb, u oba smjera, osobito od Zagreba prema Bosiljevu gdje se vozilo u koloni. Promet je također bio gust na autocesti A2 Zagreb-Macelj i A3 Bregana-Lipovac u oba smjera, na A4 Zagreb-Goričan u smjeru Zagreba.

Na naplati Zaprešić u smjeru Zagreba kolona je bila dugačka 3 kilometra. Do povremenih zastoja dolazilo je i na naplati Rupa na autocesti A7 prema Zagrebu, a gužve su se stvarale i na izlazu Oštrovica na autocesti A6 Rijeka-Zagreb u smjeru Krka i Crikvenice, a promet je bio pojačan i na Krčkom mostu, te na riječkoj obilaznici, osobito na čvoru Sveti Kuzam prema Bakru. Ispred tunela Učka u smjeru Rijeke kolona je bila dugačka jedan i pol kilometar.

Ključne riječi

Komentara 19

DA
Dak1807
11:24 16.07.2011.

Ljubomorni Slovenci namjerno koće da bi turistima presjeo turizam u Hrvatskoj. NEĆE USPJETI !

CU
cunt
12:01 16.07.2011.

ti jadni slovenci sugurno prodaju pokvareni benzin pa auti idu tako polagano,,sramota, radit čemo na tome da ne uđu u EU

JO
josmalopanestalo
11:11 16.07.2011.

ove godine če biti gužva možda i par vikenda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije