Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tragedija u dubravi

Smaknuo bivšu curu i njezina novog dečka pa si pucao u glavu

ubio curu (1)
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
26.05.2011.
u 15:00

Ubio je Teu u šumi pa je i sam sebi ispalio hitac u glavu, no preživio je i trenutačno se liječnici u KB Dubrava bore za njegov život.

Dva mrtva, izrešetana mlada tijela, sedamnaestogodišnje djevojke Tee P. i njezina godinu dana starijeg mladića Josipa Š., epilog su stravične tragedije koja se dogodila u četvrtak prijepodne na zagrebačkom Markuševcu i šokirala sve mještane tog inače mirnog naselja u sjevernom dijelu Zagreba.

Nakon što ih je lišio života, ubojica, tridesetogodišnji Dubravko D., po svemu sudeći motiviran ljubomorom, sam je sebi ispalio metak u glavu.

Odvukao je u šumu

No on je jedini preživio, a liječnici se bore za njegov život u Kliničkoj bolnici Dubrava gdje je hitno prevezen nakon dojave policiji o zločinu u 12.40 sati.

Prema službenoj verziji Dubravko D. oko podne je stigao pred obiteljsku kuću Josipa Š. u Dotrščanskoj ulici. Mladić je bio u dvorištu, a njegova djevojka Tea negdje u kući, neslužbeno doznajemo, najvjerojatnije na terasi.

Mladi ubojica nije dugo promišljao. Kad je spazio Josipa, u njega je odmah ispalio nekoliko hitaca iz pištolja. Zatim je došao do Tee P., svoje bivše djevojke, odvukao je nekoliko stotina metara dalje u šumu preko puta ceste i njoj učinio isto. Nekoliko metara dalje u šumarku pokušao se ubiti.

Bili u sretnoj vezi


Da priča bude brutalnija, svi troje odrasli su praktički zajedno na Markuševcu. Njihove su kuće jedna od druge udaljene tek nekoliko stotina metara. Kako doznajemo od upućenih lokalaca, Dubravko D. prije otprilike dvije godine bio je nekih šest mjeseci u ljubavnoj vezi s Teom.

Nakon što su prekinuli, Tea P. je poslije nekog vremena prohodala s njegovim dobrim prijateljem Josipom. Š. s kojim je bila u sretnoj vezi posljednjih godinu dana.

Neki od njihovih zajedničkih prijatelja govore da Dubravko D. nikada do sada nije imao agresivne ispade ni prema kome, odnosno da se srednjoškolka Tea P. nikada nije požalila na ikakve prijetnje s njegove strane. Dapače, kako je u toj zagrebačkoj četvrti malo mladih, svi su se družili i držali zajedno na lokalnim okupljalištima. S obzirom na to da su manje-više svi bili u dobrim odnosima, ubojstva su tim više užasnula sve poznanike, a posebno njihove maloljetne prijatelje koji nisu skrivali suze.

O Dubravku D. stariji ljudi u tom djelu Zagreba imaju dobro mišljenje. I njega i nesretnog osamnaestogodišnjaka opisali su kao vrlo dobre i pristojne dečke s kojima nikada nije bilo problema, a jedino šo su mogli spomenuti bile su nepodopštine dok su bili djeca. Za Josipom Š., koji je navodno završio Prometnu školu, osim očajnih roditelja tuguju i njegova starija sestra i mlađi brat, osnovnoškolac.

Policija istražuje zločin

Policijski očevid do zaključenja ovog broja nije bio dovršen. Tek kada policija obavi svoj posao bit će jasnije zašto se dogodio pokolj.

Komentara 45

FE
Felicijen
15:07 26.05.2011.

Opet su novci u pitanju?

TL
tlesko11
08:42 27.05.2011.

\"Smaknuo\" Febo vas vaše novinarstvo, stvarno znate staviti naslov. Kao da je to normalno nekoga \"smaknuti\" Marijana.

IV
ivanhorvat2001
22:24 26.05.2011.

17 godina, 30 godina ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije