Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počela istraga

Slučaj Sabo: Marija Budimir i još jedan vijećnik pozvani u USKOK

'31.07.2013. Trogir, Vinisce - Marija Budimir, ravnateljica vukovarske Osnovne skole Sinisa Glavasevic. Photo: Marko Prpic/PIXSELL'
Foto: 'Marko Prpic/PIXSELL'
1/3
06.08.2013.
u 22:00

Svakako da stojim iza svega što sam rekla i što je rečeno, a neka institucije države dalje odrade svoj posao, kazala je Budimir

Vijećnica HDZ-a u Gradskom vijeću Vukovara Marija Budimir, kojoj je vukovarski gradonačelnik Željko Sabo nudio mito da prijeđe na stranu SDP-a u Vijeću, pozvana je jučer u USKOK-ovu središnjicu u Zagrebu kako bi dala iskaz u svojstvu svjedoka.

Stoji iza svega

Tako se poslije objavljenog transkripta razgovora Marije Budimir i Željka Sabe u Večernjem listu u priču o pokušaju kupnje vijećničkih ruku u vukovarskom vijeću uključio i antikorupcijski ured, odnosno državno odvjetništvo.

– Dobila sam poziv iz Zagreba da se javim u USKOK i dam iskaz. Svakako da stojim iza svega što sam rekla i što je rečeno, a neka državne institucije dalje odrade svoj posao. Što će biti dalje, ne znam – rekla je M. Budimir prije nego što se javila u USKOK. U USKOK je zbog pokušaja vrbovanja jučer pozvan još jedan vijećnik vukovarskog HDZ-a. I njega su navodno pokušali vrbovati da prijeđe na stranu SDP-a, odnosno da u Gradskom vijeću podrži projekte gradonačelnika Sabe. Ovaj vijećnik zasad želi ostati anoniman, ali neslužbeno doznajemo kako se susret s njim pokušavao dogovoriti preko njegove supruge. Zabilježen je i jedan susret supruge vijećnika i Sabe na kavi, a razgovaralo se o projektima grada, budućnosti Vukovara... Zasad ostaje nepoznato je li došlo do izravnog susreta Sabe i vijećnika, ali su navodno spominjani i članovi obitelji o kojima bi se gradonačelnik, ako bi bio dogovoren prelazak u suparnički tabor, zauzvrat pobrinuo. Inače, i njegovo ime proteklih se tjedana u Vukovaru spominjalo među onima čiji je prelazak u SDP ili neovisne kandidate riješen. USKOK-ov glasnogovornik Vuk Đuričić po običaju nije nam mogao ništa reći u vezi s pozivom Mariji Budimir.

"Vezano za vaš upit obavještavamo vas da, sukladno zakonskim odredbama, ne odgovaramo na upite "istražujemo li nešto ili ne", poručio nam je Đuričić.

Marija Budimir svoj je razgovor sa Sabom, u kojem joj on među ostalim nudi 50.000 kuna da prijeđe na stranu SDP-a u Gradskom vijeću, gdje podjednak broj mandata ima i HDZ-ov i SDP-ov blok, snimila diktafonom koji je držala u torbi. Stoga se u prvih 10-ak minuta snimke tog razgovora, dok hoda od parkirališta do Sabina ureda, kao i na kraju kad odlazi od Sabe, čuje šuštanje i buka. Stoga Sabina obrana da je snimka montirana ne može proći. Uostalom, on je Večernjem prvotno tvrdio da nikad s Marijom Budimir nije razgovarao o prelasku u SDP, a tek kad smo mu rekli da imamo snimku, zaprijetio je tužbom za neovlašteno snimanje.

Traže Sabinu ostavku

Interesantna je i šutnja koja vlada u Vukovaru kada je riječ o ovoj temi. Gradska uprava, na čelu sa Sabom, na kolektivnom je godišnjem odmoru. HDZ i HSP AS traže Sabinu ostavku, ali bez ikakvih drugih koraka na terenu. U SDSS-u žele da se utvrdi istinitost snimke kako bi iznijeli svoj konačan sud. Predsjednik vukovarskog SDP-a Željko Pinjuh potvrdio je da će se gradski odbor stranke sastati u idućih desetak dana kako bi se očitovao. Sjedinici bi, kazao je, trebao nazočiti i gradonačelnik Sabo, koji bi trebao iznijeti svoj stav glede slučaja.

>> Gradsko vijeće Vukovara: Sve manje šanse za dogovor

>> Za desetak dana vukovarski SDP će se očitovati o Sabi

>> M. Budimir: Imam bolesno dijete pa je mislio da me može kupiti!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije