Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sporna izjava

Slovenski sud osudio Mesića na plaćanje 2000 eura Jorasu

\'08.11.2011., Slatina - Bivsi predsjednik Stjepan Mesic posjetio je otpustene radnike KIO keramike i pod satorom u sredistu Orahovice s njima razgovarao o rijesenju problema naplate 16 milijuna kuna.
Maja Šantoši/Pixsell
17.05.2012.
u 17:35

Mesić je još 2004., odgovarajući na novinarsko pitanje, izjavio kako je Joras “redikul u nečijoj ulozi”, nakon što je ovaj još jednom zapriječio put između dvaju graničnih prijelaza na Plovaniji kod Umaga

Bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića slovenski sud u Kopru pravomoćnom je presudom osudio na plaćanje odštete od 2000 eura Jošku Jorasu jer ga je 2004. godine nazvao redikulom u funkciji drugih, prenosi HRT

Mesić je još 2004., odgovarajući na novinarsko pitanje, izjavio kako je Joras “redikul u nečijoj ulozi”, nakon što je ovaj još jednom zapriječio put između dvaju graničnih prijelaza na Plovaniji kod Umaga.

Sud u Kopru Mesića je osudio zbog povrede dostojanstva, časti i dobrog imena. Joras je prvotno tražio nešto više od 20 tisuća eura, no sud u Kopru dodijelio mu je desetinu traženog iznosa. Inače, Mesić ne priznaje nadležnost koparskog suda za odštetni zahtjev jer, ističe, Joras živi u Hrvatskoj u naselju Mlinima u istarskoj općini Buje, a sporne izjave dao je u Hrvatskoj.

Slovenska tiskovna agencija (STA) navodi da joj je savjetnik u Mesićevu uredu Tomislav Jakić potvrdio da je Mesić upoznat s presudom i da će se žaliti Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu.

Komentara 73

KA
Kamarat
21:54 18.05.2012.

lako je njemu ismijavati hrvate ali neće Slovence

Avatar ReTuRn Of ThE AlieN
ReTuRn Of ThE AlieN
17:41 17.05.2012.

Haha, ova vijest mi je uljepšala dan moram priznati, to, bravo,

RO
rowokopach
21:12 17.05.2012.

moze li nesto biti smijesnije od mesica? ili jorasa? moze. slovenski sudija. lol.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije