Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJAVE POSTALE SLUŽBENE

Slovenski ministar potvrdio: Uvodimo kontrole na granici s Hrvatskom

Strani džavljani ulaze u RH na graničnom prijelazu Kaštel
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/3
18.10.2023.
u 20:49

Italija je ranije potvrdila kako će prva uvesti kontrole na granicama sa Slovenijom, a sada zbog situacije s migracijama isto planira napraviti i Slovenija, dok je ministar Boštjan Poklukar istaknuo kako nisu zadovoljni s time ''kako Hrvatska kontrolira schengensku granicu''

''Slovenija će uvesti unutarnje kontrole na granicama s Hrvatskom i Mađarskom'', potvrdio je to ove srijede slovenski ministar unutarnjih poslova Boštjan Poklukar, nakon neslužbenih najava. Italija je ranije potvrdila kako će prva uvesti kontrole na granicama sa Slovenijom, a sada zbog situacije s migracijama isto planira napraviti i Slovenija. 

- Vlada će o tome odlučiti u četvrtak, a o tome sam već obavijestio mađarske i hrvatske ministre unutarnjih poslova - kazao je Poklukar za N1 Slovenija. Dodao je kako Slovenija ''nije zadovoljna načinom na koji Hrvatska kontrolira schengensku granicu''. - Teroristička prijetnja veća je zbog sukoba na Bliskom istoku i učinit ćemo sve što možemo za sigurnost Slovenije - poručio je, a nije ni odbacio mogućnost da granične kontrole traju dulje od dva mjeseca u slučaju pogoršanja situacije jer opasnost od terorizma postoji.

Strani džavljani ulaze u RH na graničnom prijelazu Kaštel
1/31

- Vidimo što se dogodilo u Francuskoj i Belgiji. Slovenija nije iznimka. Vjerujem kako to povećava sigurnost Slovenije, koja je na prvom mjestu. Situacija na Bliskom istoku je komplicirana, moramo učiniti sve što smo dužni učiniti za sigurnost Slovenije - objasnio je.

Inače, Italija je obavijestila Sloveniju da zbog promijenjene situacije u Europi i na Bliskom istoku uvodi kontrolu na granici sa Slovenijom, priopćilo je u srijedu slovensko ministarstvo unutarnjih poslova, a neformalno se najavljuje da bi kontrole uskoro mogle biti uvedene i na slovensko-hrvatskoj granici. Kontrole bi trebale biti uvedene u subotu, za početak na 10 dana, s mogućnošću produljenja. Zbog toga bi Slovenija trebala uvesti kontrolu na granicama s Hrvatskom i Mađarskom, navodi agencija STA. 

- Moj zahtjev talijanskom ministru bio je pružiti ljudima duž granice normalan život. Znamo što se dogodilo tijekom pandemije, kada je granica zapravo bila zatvorena. Ne mogu zamisliti ovu mjeru danas. Vjerujem kako će talijanska policija provoditi granične kontrole života i u duhu obiju nacija koje tamo žive - objasnio je slovenski minsitar.

POVEZANI ČLANCI:

 

Komentara 52

DE
Dex
21:22 18.10.2023.

Kad će se uvesti kontrole u Grčkoj jer je ona glavna uvoznica migranata?

ŽE
Željan
21:45 18.10.2023.

Postavite odmah žicu to je vaš stil...migranti prijeđu sloveniju pješice za sat vremena, ako nema žice...a ako ima 1,5 sat... Sve u svemu standardna bahatlukost Slovenaca...

DP
Dpejakovic2
21:18 18.10.2023.

Ma granica se brani oružjem, pa kad se par stotina terorista riješi neće više pokušavati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije