Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi skandal?

Slovenka: Bila sam intimna s kardinalom. Sin traži test očinstva

franc rode
AFP/PIXSELL
28.08.2012.
u 12:07

Tanja Breda (61) za slovensko Delo ispričala je da je 1969. bila u intimnim odnosima s Rodeom, koji je tada bio profesor na Teološkom fakultetu

Je li na pomolu novi skandal u slovenskim crkvenim redovima? Nakon što se još nije stišala bura oko bivšeg ljubljanskog nadbiskupa Alojza Urana koji je na meti Vatikana zbog djece, ali i zbog pornokanala, slovenski mediji sada otkrivaju da je njihov kardinal France Rode svojedobno navodno bio intiman s tada 18-godišnjakinjom.

Tanja Breda (61) za slovensko Delo ispričala je da je 1969. bila u intimnim odnosima s Rodeom, koji je tada bio profesor na Teološkom fakultetu. Prema njezinim riječima, njih dvoje bili su intimni u ljeto 1969. godine, a sina Petera rodila je u Njemačkoj kamo se odselila 1970. godine i udala. Peter, koji trenutačno živi na Bliskom istoku, za slovensko Delo je potvrdio da zahtijeva test očinstva i da je kardinalu uputio pismo, no da nije dobio nikakav odgovor.

Delo napominje da su tražili i drugu stranu priče, no da kardinal Rode nije odgovarao na njihova pitanja, ali je zaprijetio kaznenim progonom ako nastave s objavljivanjem priče, jer je, kako kaže, to sve laž i da ga prikazuje u pogrešnom svjetlu.

Petar je kardinala Rodea vidio samo jednom, kada je imao pet godina. S majkom je bio u posjeti rođakinji koja živi u blizini Celja, a tada je bio i kardinal tamo. Na pitanje je li Rode Petrov otac, Tanja je odgovorila da nije. Kaže da se ne sjeća i da ne zna tko je otac njezinu sinu.

– Iako imaju iste oči i nos – dodala je Tanja, dodavši da je za njezin odnos s kardinalom Rodeom znala i njezina majka, prenosi 24ur.com.

Tijekom dana oglasio se i kardinal koji ne krije prijateljstvo s Tanjom no niječe da je Peterov otac.

– Kada sam se nakon dugih godina studija u Parizu sredinom 60-ih vratio u domovinu, u mjestu gdje sam obavljao svoju službu sprijateljio sam se s jednom djevojkom. To je moglo prerasti u ljubav, ali smo se sporazumno dogovorili da se odreknemo jedno drugog zbog više vrijednosti - mog svećeničkog poslanstva – priznaje Rode. Kaže da su tada otišli svatko svojim putem.

– Nikad se nismo toliko zbližili da bi se iz toga moglo roditi dijete, što je gospođa i potvrdila u objavljenom članku – napisao je kardinal, prenosi Delo.

Komentara 48

JA
jako77
12:40 28.08.2012.

... hmmm i Josip Broz je 48. bio intiman sa Staljinom - j**ali su jedan drugoga u zdrav mozak - naravno, preko leđa vlastitog naroda! i šta ćemo sad? - bilo bi najbolje, kad bismo mi - koji smo izljeve te njihove intime preživjeli - sad išli tražiti test očinstva! u kumrovec, ili u černobil? - ne znam gdje bi bilo bolje! - već sam im i pisma pis'o, i nijedan ne odgovara. - koji su to podli igrači!!!

JA
jako77
12:40 28.08.2012.

5 Minuten Rittmeister - 18 Jahre Zahlmeister!

MO
modovisisajteMaraschino
12:18 28.08.2012.

djeca... 60 sekundi uzitka i 60 godina glavobolje....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije