Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljubljansko Delo:

Sloveniji je Ljubljanska banka još uvijek uvjet za ratifikaciju

zastava EU, EU
Tomislav Miletić/PIXSELL
11.12.2012.
u 20:39

Ljubljansko Delo piše kako Slovenija kao uvjet za ratifikaciju hrvatskog pristupnog ugovora EU još uvijek ustraje na rješavanju pitanja Ljubljanske banke.

Ljubljansko Delo u svojem članku \"Balkanske dileme razdvajaju EU\" piše kako Slovenija kao uvjet za ratifikaciju hrvatskog pristupnog ugovora EU još uvijek ustraje na rješavanju pitanja Ljubljanske banke.

\"Na želju Ljubljane je u nacrt zaključaka ministara vanjskih poslova uključen dio da Hrvatska i dalje mora baviti bilateralnim i regionalnim pitanjima, uključujući i sukcesiju\", piše Delo. Dodaje se da je Slovenija redovito upozoravala da se Zagreb tijekom pregovora o članstvu obvezao riješiti pitanje Ljubljanske banke u sklopu sukcesije.

\"Hrvatska ostaje pod posebnom prismotrom\"

No i pišu kako je Centar za europsku politiku iz Bruxellesa u svojoj posljednjoj analizi zaključio je da ponovno slovensko otvaranje bilateralnih pitanja jedan od primjera ometanja procesa proširenja.

\"Hrvatska, za koju se očekuje da će ući u Uniju 1. srpnja, ostaje pod posebnom prismotrom\", piše Delo te dodaju kako je Europska komisija ove jeseni objavila analizu u kojoj je navela manjkavosti u ispunjavanju obveza Hrvatske, \"na primjer u području pravosuđa\".

Sve osim ulaska bila bi katastrofa

\"Iz njemačkih krugova su se pojavila tumačenja prema kojima nije još sigurno, da će Hrvatska sredinom druge godine postati 28. članica\", piše Delo, ali i dodaju da izvori iz država EU kažu da će biti ispunjen cilj o ulasku 1. srpnja.

\"Sve ostalo bilo bi katastrofa\", jedan od izvora Dela je zaključio koje je stajalište država članica.

 >>RH mora dokazati da je učinila sve oko Ljubljanske banke

Komentara 13

Avatar __MAX__
__MAX__
21:27 11.12.2012.

oni ne zele rjesenje vec ucjenama propagiraju samo ono sto njima odgovara a znajuci koliko nam je EU potrebna...............amen!

SE
sestrićna
22:43 11.12.2012.

sad kad je sud presuduio u korist naših štediša naši političari pokušavaju naći kompromis sa slovencima..i ti političari kao rade za naše interese?..katastrofa!!!..

BU
bubimir
21:02 11.12.2012.

Slovenci nas mogu spasiti bezglavog ulaska u EU i to je skroz OK, ali ako nekoga treba staviti pod prismotru onda je to Ljubljanska banka odnosno Nova Ljubljanska banka pa da vidimo tko je tu kome dužan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije