Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE BO IGAR NA SREČO

Slovenija odobrila cenzuru interneta

loterija
01.02.2010.
u 14:08

Slovenski ISP-ovi moraju onemogućiti pristup internetskim portalima i ostalim telekomunikacijskim vezama inozemnih internetskih sportskih kladionica i igara na sreću.

LJUBLJANA - Slovenski ponuđači interneta moraju na zahtjev Ureda za nadzor organiziranja igara na sreću svim korisnicima interneta u Sloveniji onemogućiti pristup internetskim portalima i ostalim telekomunikacijskim vezama inozemnih internetskih sportskih kladionica i igara na sreću.

Takve su ovlasti državnim činovnicima prošli tjedan izglasovali zastupnici slovenskog parlamenta potvrdivši izmjene zakona o igrama na sreću, a stručnjaci upozoravaju da su time u Sloveniji otvorena vrata državnoj cenzuri interneta. Posebno ih zabrinjava što je mogućnost blokiranja internetskih stranica, koja treba biti isključivo u nadležnosti sudova, dana u ruke državnim činovnicima.

- Internet je infrastruktura i dužnost je ponuđača stvaranje mogućnosti svim korisnicima za nesmetano slanje podataka i komuniciranje, a ne proganjanje internetskih kriminalaca. Premda je »filtriranje« i blokiranje internetskih stranica moguće zaobići, takva je cenzura pravno problematična i prije svega opipljiva prijetnja slobodnom protoku informacija, a u suprotnosti je i s temeljnim demokratskim načelima - kažu slovenski stručnjaci.

Ključne riječi

Komentara 8

OB
-obrisani-
14:32 01.02.2010.

pa u Hrvatskoj je cenzura odavno , evo napiši nešto protiv staljina ili tite te ih usporedi sa nekim lijevim političarima odmah te brišu , a da nekom \"desnom\" političaru opsuješ i rođenu majku to bi danima stajalo sa ciljem dezorijentacije građanstva.

Avatar Gump, Forrest
Gump, Forrest
14:40 01.02.2010.

@mehmed ajmo mi to odmah testirati: Milanović=Staljin, dolje Tito i Staljin!

MA
marjanca
14:31 01.02.2010.

Državo Slovenijo moti predvsem to, da ne more pobirat denarja od takih iger...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije