Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borist Kunst:

Slovenija bježi od obveza prema našim radnicima

kunst
Stringer/Pixsell
04.03.2010.
u 14:25

Sedamdeset i pet hrvatskih radnika koji su dobili otkaze u slovenskoj tvrtki Staklarska Nova iz Rogaške Slatine za pomoć su se obratili predsjedniku Sabora L. Bebiću i premijerki J. Kosor.

Sedamdeset i pet hrvatskih radnika koji su ostali bez posla, a radili su u slovenskoj tvrtki Staklarska Nova iz Rogaške Slatine, koja je u vlasništvu slovenske države i od 2005. nije uplaćivala doprinose, obratit će se za pomoć premijerki Jadranki Kosor jer ne mogu ostvariti mirovinska i socijalna prava. I Saborski odbor za rad i socijalno partnerstvo uključio se u rješavanje mirovinskih i zdravstvenih prava tih 75 hrvatskih radnika koji su ostali bez posla i koji su se za pomoć obratili i predsjedniku Sabora Luki Bebiću.

Spomenuti odbor omogućio im je sastanak s predstavnicima Mirovinskog i zdravstvenog osiguranja, Zavoda za zapošljavanje i Ministarstva gospodarstva.

- Tražit će se rješenje za svakog radnika pojedinačno - rekao je predsjednik odbora Boris Kunst (HDZ), koji je naglasio da je Hrvatska već nekoliko puta pokušavala sa Slovenijom riješiti  taj problem. No, nažalost, Slovenija  bježi od bilo kakvih obveza prema našim radnicima koji rade u Sloveniji. Ali sigurno će biti lakše kad Hrvatska uđe EU jer, nažalost, sada nismo u istoj poziciji, zaključio je Kunst.  

Komentara 7

OB
-obrisani-
15:25 04.03.2010.

Dragi moji Hrvati. Nemojte imati prevelike nade. Naime ova lopovska banda koja vlada u Sloveniji vara, laže i pljačka čak nas poštene i nemočne obične male Slovence iako nas trebaju na izborima i za plačanje poreza..Njihova filozofija je slična onima koji haraju po Hrvatskoj a to znači vezama, utjecajem, kapitalom i pomoču moči vladati i stvarati profit nezavisno od posljedica...Oni nemaju nacije i državljanjstva jer sa svojim pokradenim kapitalom i vezama mogu živjeti u Monte Carlu, Dubrovniku, Bledu ili Berlinu..Njima pravo i pravna država trebaju samo do nivoja da mogu zadržati pokradenu imovinu. Nažalost ne vjerujem da če ovi jadni i nemočni radnici dobiti ono što njima prema zakonu i propisima pripada. Sramim se da je tako...

DA
dahna
16:17 04.03.2010.

Treba za te radnike izboriti maximum.Jer to je sad stvar principa.Ako Slovenci blokiraju pregovore i prave se jako ispravni e pa decki krenite u borbu.

OJ
Ojhaa
15:23 04.03.2010.

Ovo podmuklo, da nisi ni svjestan, neplaćivanje doprinosa je vjerovatno največa svinjarija koju neki menedžemnt može uradit svojim radnicima. To bi ja sve strpao u zatvor, odkud im uopće tako gnjusne ideje? Da je stvar još sramotnija, to su prakticizirale i neke firme koje su djelomično u državnom vlastništvu. Pošto članak kako je napisan opet malo kreče prema stvaranju slo-hr mržnji, neka samo još kažem da je tih nekoliko Hrvata zanemariv broj radnika kojim se to desilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije