Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koalicijska kriza

Slovačka premijerka odstupa ako ratifikacija EFSF-a propadne

iveta radicova
AFP/PIXSELL
11.10.2011.
u 12:28

Iveta Radicova svjesna je posljedica koje bi mogle proisteći ako članovi koalicijske vlade uskrate podršku mjerama za suzbijanje krize.

Iako je 16 zemalja dalo zeleno svjetlo za očuvanje eurozone, sudbina Europskog fonda za financijsku stabilnost ostat će neizvjesna do samog kraja. Posljednji koji bi trebali podržati mjere za spašavanje predložene u srpnju su Slovaci koji, prema svemu sudeći, nisu u stanju usuglasiti temeljne međusobne zahtjeve koalicijskih partnera.

Slovačka premijerka Iveta Radicova objašnjava da, iako tri koalicijska partnera u vladi podupiru ekspanziju, posljednji četvrti drži sve konce u svojim rukama ne pristajući na ponuđene uvjete jer smatra kako je Slovačka presiromašna za pružanje pomoći drugima. Ako se dogovor ne postigne u dogledno vrijeme, budućnost sadašnje vlade naći će se u milosti opozicije na čiju se podršku Radicova ne usudi osloniti. Takav ishod značio bi kraj za sadašnju vladu te odveo zemlju u smjeru zahtjeva za novim izborima.

 

Ključne riječi

Komentara 4

TO
Toni50
19:18 11.10.2011.

,Slovačka premijerka odstupa ako ratifikacija EFSF-a propadne, Id***kija stvar na svejetu ne postoji nego ova politička igra EU sa Grčkom ! Treba li bolji dokaz da BANKE nisu slobodne da EU \"Sanaderi odlučuju ovdje zajedno čoporativno\" ; kojoj propalici čeci če se dati milijaaaarde\" a koje b***le če pustiti da crknu ikao im treba pomoč samo sto tisuča ! Dokaz isto s***e drugo pakovanbje tržišna ekonomija ! Banke su te koje rade svoj posao kao dijeca slobodne a kada zaškripi onda nastupe pametni političari bankari ( NE SUD ne USKOK kao kod nas koji zna šta po tržišnoj a što je po preskupoj cijeni ili kao ovdije zabadava !!!!

OB
-obrisani-
10:08 12.10.2011.

a zasto onda nije i odstupila, pa jucer su izglasali das e ne slazeju sa time-ili ce glasovat tako dugo dok nece izglasat hhihihihihihi

OB
-obrisani-
10:10 12.10.2011.

jucer su ona tri seronja iz eu odobrila grckoj novu transu od 8 milijardi eura a nijemci im jucer otpisali 21% duga od 368 milijardi hihihhihihihihi-grci bi bili najveci idoti na svijetu da sparaju-kad im eu silom gura milijarde hihihhihi-isplatise biti komunisti ko u grckoj hihhihihihih

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije