Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj Purda

Slobodanka Purda: Odvjetnik je rekao da slučaj ide nabolje

purda (1)
Foto: Branimir Bradarić/VLM
1/3
12.01.2011.
u 13:41

Tihomir je i dalje u zatvoru u Zenici, a mi se i dalje nadamo da neće biti izručen Srbiji, rekla je Slobodanka Purda.

VUKOVAR – Nema ništa posebno novoga u vezi s mojim suprugom. I dalje je u zatvoru u Zenici, a mi se i dalje nadamo da neće biti izručen Srbiji – rekla je Slobodanka Purda, supruga uhićenoga vukovarskog branitelja Tihomira Purde koji je prošloga tjedna uhićen na graničnom prijelazu Orašje pod optužbom da je 5. studenoga 1991. godine počinio ratni zločin.

Slobodanka je zajedno sa svojih troje djece posjetila vukovarsku gradsku upravu gdje se održavao sastanak predstavnika braniteljskih udruga i gradonačelnika Željka Sabe. Kroza suze je rekla da joj je veoma drago zbog skupa potpore koji su održali branitelji kako bi poduprli njena supruga te da je ta potpora veoma važna i njemu i njoj jer dolazi u vrijeme kada im je teško.

– Razgovarala sam s njegovim odvjetnikom koji mi je samo kratko rekao da se stvari kreću u dobrom smjeru. Još se uvijek nismo uspjeli čuti, a sve poruke razmjenjujemo preko odvjetnika i djelatnika veleposlanstva. Rečeno mi je samo da je dobro i da se smirio. Svima nam jako fali, a najviše kćeri Martini, koja je najmlađa i mezimica, i koja je rekla da dva dana neće pustiti tatu kad dođe i da će ga samo ljubiti – rekla je Purda koja je još jednom istaknula kako joj smeta što njenu suprugu nikada nitko nije rekao da se nalazi na nekakvoj optužnici za ratni zločin.

– Nije mi jasno, ako su nekima rekli za postojanje takvih optužnica i upozorili ih da ne idu preko granice, zašto to i njemu nije netko rekao nego je pušteno da ga uhite – rekla je Purda kojoj je gradonačelnik Sabo uručio jednokratnu pomoć od 3500 kuna za potrebe plaćanja režija, a mališanima poklon-paketiće.

Najavio je i da će Grad Vukovar i dalje pomagati obitelji Purda koliko god može i u stvarima gdje je to moguće.

Komentara 41

ŠA
Šašare
15:40 12.01.2011.

ma ta luda \"osek \" izokreće bajku o narodnom heroju \"Stevan Dukić\". njega su navodno na taj način ispitivali nijemci u drugom svjetskom r. u rane sol itd..

OB
-obrisani-
15:17 12.01.2011.

*kamocemo24 koji si sad pa ti? beži bere lobuda, ne ometaj raspravu

OB
-obrisani-
15:29 12.01.2011.

Biće, biće samo polako tiha voda breg roni , a kad dođe do tebe videćeš šta je prava poplava !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije