Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKRATKO JOŠ TOPLIJE

Hladnoća konačno popustila, 'debeli' minusi jutros još samo u Slavoniji. No, predah će kratko trajati, stiže snijeg...

hladnoća, zima
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
12.01.2017.
u 08:20

Važno je napomenuti kako je hladnoća ipak značajno 'popustila' u odnosu na prethodne dane.

Državni hidrometeorološki zavod izvijestio je kako je jutros istočna Slavonija bila najhladniji dio Hrvatske. U Vukovaru, Vinkovcima i Županji temperature su pale do -11 stupnjeva. U ostalim kopnenim krajevima temperature su se kretale između -1 i -5 stupnjeva dok je izuzetak bio jedino Karlovac, gdje je također izmjereno -11 stupnjeva. 

Na priobalju temperature su većinom bile iznad nule. 

Važno je napomenuti kako je hladnoća ipak znatno popustila u odnosu na prethodne dane. Primjerice, jučer ujutro zabilježene su izuzetno niske temperature pa je tako u zagrebačkom Maksimiru u osam sati izmjereno čak -14 stupnjeva, u Osijeku -11, u Splitu -10, a u zaleđu Zadra -10. Danas je u isto vrijeme u Zagrebu temperatura iznosila 1,5 stupanj, u Osijeku -7, Splitu 0 i Zadru 1,5 stupanj.

Vrijeme će danas biti promjenljivo, na Jadranu i uz njega i pretežno oblačno, izvijestio je DHMZ.

Na Jadranu mjestimice kiša, osobito navečer na sjevernom Jadranu, u Gorskome kotaru snijeg i susnježica, a malo snijega može biti i u Lici te Slavoniji i Podravini.

U gorju je moguća i kiša koja se smrzava na hladnom tlu. Vjetar na kopnu umjeren zapadni i jugozapadni, ponegdje s jakim udarima. Na Jadranu će zapuhati umjereno, poslijepodne i jako jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 0 i 6, na Jadranu od 6 do 11 stupnjeva Celzijusovih.

U petak će biti uglavnom oblačno, mjestimice uz kišu koja će na Jadranu i uz njega biti obilnija, lokalno praćena grmljavinom. U unutrašnjosti se kiša može smrzavati u dodiru s tlom, a uz zahladnjenje sa sjeverozapada poslijepodne će postupno prelaziti u susnježicu i snijeg uz stvaranje novog snježnog pokrivača.

Na kopnu će umjeren i na udare jak južni i jugozapadni vjetar poslijepodne okrenuti na sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati jako i mjestimice olujno jugo i južni vjetar, a na sjevernom dijelu navečer okrenuti na buru. Najniža jutarnja temperatura bit će od -2 do 3, a na moru od 2 do 7 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura od 3 do 8 na kopnu i od 8 do 13 stupnjeva na Jadranu, a prema večeri osjetno zahladnjenje.

Komentara 3

AU
austrougarskigeneral
10:07 12.01.2017.

kad ce ljeto

JO
johnny27
10:16 12.01.2017.

super napokon jedna prava zima

AU
austrougarskigeneral
10:30 12.01.2017.

najhladnije zimi u dalmaciji 1929 1963 1985 i ova 2017

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije