Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"VARIJANTA B"

Škverani osmislili projekt za spas Brodosplita

segvic
Ivo Čagalj/Pixsell
18.03.2010.
u 14:49

Nadzorni odbor Brodosplita osmislio je projekt koji će sutra pokušati predstaviti premijerki Jadranki Kosor, a predložit će joj da brodograditelji, u slučaju propasti drugog privatizacijskog kruga, grade brodove sami za sebe.

Splitski brodograditelji pripremili su tzv. varijantu B za spas škvera. Nadzorni odbor Brodosplita osmislio je projekt koji će sutra pokušati predstaviti premijerki Jadranki Kosor, a predložit će joj da brodograditelji, u slučaju propasti drugog privatizacijskog kruga, grade brodove sami za sebe. Već postoji tvrtka Brodosplit plovidba, u planu je gradnja jednog bulk-carriera vrijednog oko 44 milijuna dolara.

Splitski brodograditelji, posebno nezavisni sindikat Brodosplita na čelu s predsjednikom Zvonkom Šegvićem, poručuju kako nipošto neće dopustiti stečaj ili likvidaciju škvera i kako će se boriti za svako radno mjesto.

Ministar Božidar Kalmeta kazao je u Splitu da se nikad nije razgovaralo o likvidaciji Brodosplita. Unatoč tome, pribojavaju se što će biti poslije 20. travnja kad bude poznato je li uspio drugi privatizacijski krug.

Za kupnju splitskog škvera navodno je zainteresirana jedna samoborska tvrtka koja se bavi proizvodnjom vijaka.

Komentara 3

OB
-obrisani-
19:23 18.03.2010.

Nadzorni odbori su unistili skverove a kako ga mogu spasit?

OB
-obrisani-
21:18 18.03.2010.

Ha, koliko im je trebalo da smisle neko rješenje... Hoćemo li pobrojat dane. :D

OB
-obrisani-
21:30 18.03.2010.

Škverani trebaju smijenit svoju nesposobnu upravu i smijenit direkrora i izbacit menađere koji su ih doveli u takvu situaciju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije