Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Skupština: Neka Bandić javnosti objasni svoju odluku o Varšavskoj

bandić
Antonio Bronić/Pixsell
11.02.2010.
u 14:31

Prosvjed u Varšavskoj ulici i drugi oblici djelovanja upozorili su na nesustavan pristup urbanističkom planiranju te nedovoljno sudjelovanje građana i urbanističke struke.

Gradska skupština svjesna je potrebe hitnog rješavanja problema prostornog planiranja u Zagrebu. Skupština je na sjednici 22. prosinca 2009. najavila održavanje tematske sjednice na tu temu.

Na toj će se sjednici raspravljati i o gradnji u Varšavskoj ulici i o detaljnom planu uređenja.

U Ministarstvu zaštite okoliša i prostornog uređenja traju postupci nadzora dokumenata te postupak rješavanja žalbi stanara.

Pozivamo ministarstvo da obavi inspekcijski nadzor dokumenata prostornog uređenja i projektne dokumentacije. Pozivamo gradonačelnika da javno definira javni interes u osporavanome javnom projektu te da javnosti predoči dokumente i pisano obrazloži svoju odluku.  

Gradska skupština podržava pravo građana na miran prosvjed u skladu s Ustavom i zakonima.

Prosvjed u Varšavskoj ulici i drugi oblici djelovanja upozorili su na nesustavan pristup urbanističkom planiranju te nedovoljno sudjelovanje građana i urbanističke struke. Ograničenje prava na mirno okupljanje treba biti utemeljeno na zakonu i legitimnoj svrsi, a uporaba sile mora se svesti na minimum, uz poštivanje digniteta prosvjednika.
 
Zaključak koji su usuglasila tri stranačka kluba zastupnika u zagrebačkoj Skupštini, sada ide na raspravu i na glasovanje u Skupštini. Očekivati je da će biti prihvaćen.

Komentara 35

IZ
Izabella123
14:51 11.02.2010.

Ma dajte ljudi manite se ćorava posla!!!! Šta se niste toliko uzbunili kada se raspravljalo o Ban centru?

MO
modrulj
15:20 11.02.2010.

Ja kao porezni obaveznik ne zelim da policija moje novce trosi na uhicenje mirnih prosvjednika nego na istragu postoji li veza izmedju financiranja kampanje nesudjenog predsjednika i ovog seljackog projekta. Malo zacudjuje takva snazna potpora predsjednickog gubitnika devastatorima, pardon, investitorima Varsavske ulice.

OH
ohoho
17:04 11.02.2010.

hehehe bandić čovijek od naroda... hahahahah

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije