Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
London nudi federaciju
Povratak na članak

Škotski nacionalisti tvrde da će Škotska, zahvaljujući nafti, biti poput Norveške

Škotska je na vrhuncu stvaranja povijesti. Oči svijeta uprte su u Škotsku, kaže Alex Salmond.

Komentari 31

Avatar bok
bok
14:01 14.09.2014.

Dragi Skoti, vjerujem da vam 80 % Hrvata drzi palce da se konacno i vi oslobodite od British Empire-a. Freedom! Britanci su zaje... Velik dio jugoistocne Europe nakon 1 sv. rata, Velike djelove Afrike, Bliskog istoka itd. sa svojim granicamama i umjetnim drzavama.

VL
BE
beli444
14:13 14.09.2014.

javljam se za promatrača na taj otok u kojem će se završiti višestoljetno divljaštvo koje je s njega i poteklo, za preventivu treba uvesti embargo na oružje velikoj britaniji uz poruku,okupirani dio irske slijedeći je na redu

VL
Avatar Prosenjak
Prosenjak
14:47 14.09.2014.

Potpora škotskim nacionalistima, i ne samo škotskim, već i baskijskim, katalonskim, flamasnkim, kurdskim i svim ostalim nacionalistima koji još nisu dosanjali san koji su hrvatski nacionalisti dosanjali prije 23 godine. Nacionalizam je jedina ispravna ideologija, sve ostalo, znači komunizam, fašizam, nacizam, socijalizam, liberalizam, fundametalizam su antiljudske i anti Božje ideologije i osuđene su na propast. Nećete zatirati nacionalne identitete kao što ste planirali, već ćete doživjeti težak poraz. I kako bi rekao Galilei: ipak se kreće...

VL
Avatar BuzzLightyear
BuzzLightyear
14:20 14.09.2014.

Nadam se da će se Kraljevstvo Zla raspasti jer će time ovaj svijet biti puno ljepše mjesto za život. Time će i naši susjedi izgubiti moćnog sponzora za realizaciju svojih velikosrpskih snova.

VL
IB
istina_boli
12:27 15.09.2014.

Cim su se Britanci toliko uspanicili, znaci da su Skoti u pravu.

VL
DU
Deleted user
17:30 14.09.2014.

Za neupucene.Skotska je pod teskom paskom UK i nema ni teoretske mogucnosti da se odcjepi.46%za 51% protiv.Uzalud cemo drzati palceve.Najveci VIC je da Bank of Scotland prijeti povlacenjem iz Skotske..pa cija je to banka?Nema ni jedne Skotske banke vec samo Engleske i nemojte se zavaravati imenom.Sve je u rukama Kraljevstva i Masona.Nazalost ce tako biti i ostaje sve po starom jos 300 godina.

VL
JM
jezero-matica
14:52 14.09.2014.

Bio jedan imperij koji je ratovao sa 102 drzave svijeta!Bog za vjecnost sve ostalo ce istruniti!

VL
KD
Knez Drpimir
15:00 14.09.2014.

Škoti nisu slućajni prolaznici već su dio tog carstva koje je vladalo svijetom, škotski generali, političari, aristokracija i kapitalist i običan narond sudjelovali su u "okupaciji", profitirali od resursa koje su imali pod kontrolom itd. što je potpuno normalno i domoljubno. Što se tiče tih kolonija, velik dio ih sada upravo zahvaljujući Britaniji spada među najrazvijenije države svijeta (SAD, Kanada, Australija, Hong Kong, Novi Zeland, Singapur itd.) , dok su ostali razvijeniji od svih svojih susjeda koji su bili "slobodni od Britanije", a pod tuđom okupacijom (bilo ruskom, francuskom, portugalskom, španjolskom itd...): Koliko su Škoti potlačeni govori podatak da će ako referendum uopće i prođe (a vjerojatno neće), to biti sa možda 2, 3 postotna poena više, a pošto u Škotskoj uglavnom žive Škoti, a od manjina su Muslimani gotovo većinom za autonomiju (pitam se zašto), to bi značilo da je većina Škota protiv neovisnost čak i ako referendum prođe sa par postotnih poena više.

VL
AG
Agricola
20:02 15.09.2014.

Kurdi se dižu na oružje, u Kataloniji dva milijuna ljudi na ulicama traži nezavisnost, Škoti uskoro imaju referendum, Baski čekaju kao zapete puške, Flamanci su već blokirali rad belgijske vlade na godinu dana. Iliti, nacionalisti rasturaju a ovi koje žele praviti umjetne države kao što je bila šugava jugoslavija su u mišjoj rupi.

VL
IS
Iszrian
14:53 14.09.2014.

Hm a što je s Krimom? Republikom Srpskom? Herceg-Bosnom? imaju li i one jednako pravo na samoodređenje ili su neki jednakiji od drugih?

VL
CA
carpediem
23:58 14.09.2014.

Mi smo se odvojili od bivse Juge i zato drugima koji se zele odvojiti nemamo pravo to braniti mada negdje postoji i granica i kriteriji gdje igraju ljudska prava ulogu kao i povjest i ostale stvari ali one Skote kojii se zele odvojiti mogu i da shvatim jer u Britaniji raste sve veca razlika izmedju bogatih i siromasnih dok su Skoti vecinom Socialdemokrati a ne Royalisti kroz to bi napravili jaku socijalnu strukturu sto im sada nuz to pomazu i velike zalihe Nafte koju posjeduju a ima ih po broji stanovnika koliko i Norvezana tako da nisu daleko od Norveskog standarda u protivnom bi im Royalisti se bogatili na Nafti a oni imali siromasan sloj u Drustvu a to nas na nesto posjeca mada je sve na Skotima neka oni odluce o svojoj Buducnosti.

VL
Avatar EU afrodita
EU afrodita
23:55 14.09.2014.

William Wallace se (p)okreće u grobu

VL
AF
afer
16:41 14.09.2014.

Ima nešto zajednićko kod Srba i Engleza, ''tranzistoriraju'' se, vjerovatno dobra narav je uzrok tome....

VL
Avatar jigaboo
jigaboo
15:49 14.09.2014.

ahahaaa, ali vas svrbi blajburg jos uvijek, ahahaaaa mozete ga svi skupa sa sve novinarom samo da napusete balon englezima, cak I da ode skotska. da im samo London ostane bit ce 100 svjetlosnih godina ispred hrvatske. inace pitajte skote sta misle o hrvatima a sta o englezima.....ne bi ih tako vatreno podrzavali da znate. a drugo, opismenite se prvo a ne da neznate gdje se koristi ć a gdje č

VL
SS
sokac sa drave
18:39 14.09.2014.

Skotski nacionalisti kazu da ce biti med i mlijeko kada se osamostale,biti ce kao Norveska.Ne tako davno su nasi Hrvatski nacionalisti rekli da cemo biti kao Svicarska.Kada ono zelja pusta se popisvanjila,i nema razlike izmedju nas i Bijafre.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.