Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
priznala sve optužbe
Povratak na članak

Školsku mentoricu čeka zatvor zbog seksa s učenicima

Emma Webb (41) niječe da je vrebala dječake, ali priznaje kako je s njima stupala u spolne odnose, slala im eksplicitne fotografije samozadovoljavanja, ljubila se i pipala s njima

Komentari 15

Avatar Dančo
Dančo
10:45 31.08.2012.

ja nisam imao tu srecu da me u toj dobi napastuje uciteljica

VL
PE
Pegaz
11:06 31.08.2012.

Gledam tu neke komentare i ne mogu se nacuditi. Ljudi, jedna je stvar kakve ste vi mastarije imali kada ste bili skolarci, vjerojatno su vrlo rijetke osobe koje nisu mastale o nekom svom profesoru ili profesorici i to je, stoo se onoga u djecijim glavama tice, normalno. Medjutim, sto se tice ove druge, odrasle osobe, POGOTOVO nekoga tko radi u skoli i time, uz sve drugo, jos krsi i kodeks ponasanja prema ucenicima, mislim da je to vrlo lose i postavlja se pitanje sto je tim ljudima u glavi. Pri tome je apsolutno svejedno da li se radi o slucaju kada zena od 40 godina ima spolni odnos s maloljetnom osobom ili kada muskarac od 40 godina ima spolni odnos s maloljetnom osobom - stvar je potpuno ista.

VL
Avatar ferdinand_ni
ferdinand_ni
08:51 31.08.2012.

U nas je zakon po ovim pitanjima katastrofalan. Po hrvatskim zakonima npr. jedan 45-godišnjak može stupiti u spolni odnos s maloljetnicom ako je navršila 14 godina i ako je dobrovoljno i svjesno pristala na taj spolni odnos. To je preniska granica i trabalo bi ju pomaknuti na 18 godina, tj. na granicu punoljetnosti, a sve ispod smatrati kaznenim djelom. Navodno se u nas granica stupanja u spolne odnose spustila na samo 13 godina, tj. na sedmi razred osnovne škole. "Razlozi" stupanja u spolne odnose su znatiželja, želja za samodokazivanjem i kod dječaka i kod djevojčica, osjećaj "odraslosti", pritisak društva itd., itd.

VL
IB
iva.begovic
09:03 31.08.2012.

@hikos - apsolutno se slažem s tim da je u nas zakon po tom pitanju katastrofalan. 14 godina je puno preniska granica. Kolike su manipulacije jadnim djevojkama tj. djevojčicama po domovima socijalne skrbi ostale nekažnjene zbog te niske dobne granice. Sjetiti se samo treba slučaja iz osječkog doma za nezbrinutu djecu. Stari pohotnici, a dalo se naslutiti da su iz redova policije i političara, bonovima za mobitel plaćali su seks četrnaestogodišnjakinjama bez roditeljske skrbi. Tako nešto samo u našoj zemlji može ostati nekažnjeno.

VL
Avatar Vuglec
Vuglec
09:07 31.08.2012.

Problem je što kod nas kad žena ima spolni odnos sa dječacima na to se gleda kao nešto poželjno, prihvatljivo, novinarke se u naslovima pitaju da li je to ljubav itd. A kad muškarac ima spolni odnos sa djevojčicom ondaa je pedofil, novi Fritzl itd. Dakle, nejednaki su kriteriji, a kriteriji moraju biti isti za sve. Kod nas ova žena nebi bila osuđena jer bi odmah ženski lobi na čelu sa Babama, Nevom Tele i sličnima ustao u zaštitu žene.

VL
Avatar ferdinand_ni
ferdinand_ni
09:12 31.08.2012.

Iva Izgleda da se u nas sve može. Svaka čast što ste spomenuli đačke domove kao ogledan primjer ovoga što sam ja napisao. Ali ne samo da su oni leglo pedofilije, nego i preranog stupanja u spolne odnose, homoseksualnosti, alkoholizma, nasilja i mnogih drugih društvenih anomalija.

VL
Avatar ferdinand_ni
ferdinand_ni
09:13 31.08.2012.

Vuglec Ista stvar. Sasvim je nebitno je li žena s dječacima ili je muškarac s djevojčicama. I jedno i drugo je bolesno.

VL
SL
Slavek
09:22 31.08.2012.

Steta sto u moje vrijeme nije bilo takvih uciteljica. Nas su sa sibama mazili.

VL
UM
Umjereni
09:22 31.08.2012.

Ali ne samo da su oni leglo pedofilije, nego i preranog stupanja u spolne odnose, homoseksualnosti, alkoholizma, nasilja i mnogih drugih društvenih anomalija. ___________________ Hikos, nemoj trabunjati i homoseksualnost svrstavati u društvenu anomaliju zajedno sa pedofilijom, alkoholizmom i nasiljem. Čovjek se rodi homoseksualan i ne mora biti ni alkoholičar, niti pedofil. Žalosno je što neke osnovne društvene pojave i datosti ne razumiješ, a radi se o abecedi shvaćanja. Nisam homoseksualac ali katastrofalno je kako neki od vas samo trabunjaju o anomalijama i kako su domovi leglo ovoga ili onoga. Majke ti, kao da će dijete zbog bivanja u domu postati homoseksualac. U Engleskoj postoji masa privatnih škola gdje su đaci u domovima. I ne postaju homoseksualci.

VL
YA
yan
09:25 31.08.2012.

Osnovno pitanje je trebali je kazniti ztvorskom kaznom za počinjeno djelo , kategorički tvrdim ne , dati joj otkaz i zabranu rada svakako , pitanja su ,, da li im je stvarno ikako naškodila , mislim da nije , kakvaa je razlika ako punoljetna osoba stupa u dobrovoljni odnos sa maloljetnom i onom kad maloljetnici stupaju medjusobno u isti a znamo da toga ima i to jako puno , moramo malo pripaziti na licemjerje .....

VL
Avatar Bud Humski
Bud Humski
09:29 31.08.2012.

Stvarno ne shvatam zasto bi ova zena morala u zatvor ako su decki bez pritiska odlucili da imaju seks s njom. I ja sam se u toj dobi palio na par svojih nastavnica i profesorica ali nisam bio te srece kao oni. Sto je neprirodno i stetno u svemu tome? Zdravi decki koji se zabavljaju na zdrav nacin, a ne glupiranja u "paradama ponosa"...

VL
Avatar Vuglec
Vuglec
09:42 31.08.2012.

Ovima kojima je normalno da dijete, bilo dječak ili curica, od 12 ili 13 godina imaju "dobrovoljne" spolne odnose sa 40-ogodišnjom osobom, bilo muškom ili ženskom, nadam se da nemaju vlastitu djecu, jer ako imaju, nameće se pitanje da li su u stanju razdvojiti vlastite potrebe i osjećaje od djetetovih!?

VL
YA
yan
10:09 31.08.2012.

Osobno sam prisustvovao kad je po mojoj procjeni maloljetna cura , na explicitan način ponudila sex dvojici momaka u tramvaju a nije ih poznavala dotad i nije bila pijana , izgledala je sasvim pristojno , pa ja pitam da jee to ponudila četrdesetogodišnjaku kaj je automatski pedofil , sex je sex bez obzira da li ima razlike u godinama ili nema ali sex maloljetnika i starije osoosobe je grozan a sex izmedju maloljetnika nije , inače smatram da sexa ispod 16 ne bi trebalo biti ....

VL
SN
snovakor
10:35 31.08.2012.

Stara vijest već više od 7 dana !! Osim onoga, da je jućer bilo ročište.

VL
Avatar Bud Humski
Bud Humski
11:34 31.08.2012.

Nitko ne sugerira da takve stvari u skolama treba podsticati… Ali takve stvari nisu za sudove i zatvor. To bi trebala biti stvar internalne discipline, sve drugo je demonstracija sile i laznog morala, i perverzija od pravde.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.