Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Haaški tužitelj bivšeg ministra, svjedoka obrane, uhvatio u laži

Škegro u Haagu: Da se ponovno nađem u istoj situaciji, lagao bih

Borislav Škegro
30.09.2009.
u 01:07

– Nikad nisam bio na sastanku na kojem bi se govorilo o udruženom zločinačkom pothvatu, takvog pothvata nije ni bilo - rekao je Škegro

Bivši dugogodišnji ministar financija u HDZ-ovim vladama Borislav Škegro svjedočio je jučer na suđenju generalima Anti Gotovini, Ivanu Čermaku i Mladenu Markaču u Haagu.

Naveo je da je ratna šteta, izravna i neizravna, iznosila oko 40 milijuna eura, što je dvogodišnji hrvatski društveni proizvod. Izjavio je i da je odabir Čermaka za zapovjednika u Kninu bio dobra odluka tadašnjeg predsjednika Tuđmana jer je trebalo obnoviti gospodarstvo.

 – Čermak ima netipičan stil za generala i uspostavit će odnose s UN-om i međunarodnom zajednicom – opisao je Škegro način na koji se tada razmišljalo.
– Nikad nisam bio na sastanku na kojem bi se govorilo o udruženom zločinačkom pothvatu, takvog pothvata nije ni bilo. Vlada nije tolerirala zločine nakon Oluje.

Da sam to osjetio, ne bih ostao ni minute u toj vladi – rekao je Škegro, svjedok obrane. No, tužitelji su mu pokazali stenogram njegova razgovora s Tuđmanom u kojem sam Škegro priznaje da je lagao.

“Ako treba, predsjedniče, lagat ću i papi, kao što sam u Saboru lagao u oči kad su me pitali zašto smo se zadužili kod Narodne banke, jer bila je riječ o oružju” – pročitao je tužitelj tadašnje Škegrine riječi pitajući ga zašto bi mu suci vjerovali. Bivši je ministar objasnio da je Hrvatska bila pod embargom.

– Jesmo li tada kršili rezoluciju UN-a? Jesmo, takva su bila vremena i da se ponovno nađem u takvoj situaciji, isto bih učinio – rekao je Škegro.

Ključne riječi

Komentara 21

Avatar condor
condor
05:48 30.09.2009.

Ovoga mudraca su trebali ostaviti u Haagu za sva vremena (trajno).

Avatar Nevera
Nevera
06:14 30.09.2009.

Pa kad si rekao istinu!? Lagat ćeš i na samrtničkoj postelji.... Ali nisi kad je trebalo!? Za Hrvatsku!? Seronja.

OB
-obrisani-
02:43 30.09.2009.

Bravo gosp. Škegro! Ipak nas ima, koji imamo ponosa, dostojanstva i nismo izdajnici! Kad se spašava goli život, onda se brani svim i svačim!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije