Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema veze sa smrću

Sjeverna Koreja rutinski u more ispalila projektil kratkog dometa

rakete
AFP
19.12.2011.
u 13:52

Iako je iz Seula potvrđeno ispaljivanje projektila, Južnokorejci smatraju da je to uobičajeno vojno postupanje

Sjeverna Koreja jutros je izvršila probno ispaljivanje projektila kratkog dometa u more nedaleko od istočne obale, potvrdio je južnokorejski dužnosnik, samo nekoliko sati nakon objave smrti Kim Jong-ila, javlja agencija Yonhap News.

Iako je iz Seula potvrđeno ispaljivanje projektila, Južnokorejci smatraju da ono nema nikakve veze s diktatorovom smrću.

– Ovo je uobičajeno vojno postupanje i ne vjerujemo da ima ikakve veze sa smrću Kim Jong-ila – kazao je neimenovani dužnosnik, prenosi Reuters.

Projektil je najvjerojatnije ispaljen prije same objave vijesti o Kimovoj smrti, a južnokorejski ministar obrane i Združeni glavni stožer odbili su potvrditi bilo kakve izvještaje o ispaljivanju projektila.

Sjeverna Koreja povremeno izvršava probna ispaljivanja projektila kratkog dometa u svoje teritorijalno more kao dio rutinskih vježbi ili vezano uz određenu političku problematiku. Posljednje takvo ispaljivanje projektila dogodilo se lipnju.

Komentara 4

OB
-obrisani-
14:21 19.12.2011.

A mi se vec zabrinuli... Sada citav svijet zna, da sve funkcionira kao \'ruski sat\'... Jedina zelja sada je... da se i gladan i mrsav sjeverno korejski narod pobuni protiv ove sacice debelih imbecila, koji su odveli tu zemlju u ekonomsko unistenje,masovnu glad i smrt... Vrijeme je i za njih, da imaju svoje proljece. I siguran sam, da ce i ono stici.

MO
mojzagi
17:20 19.12.2011.

Cudi me da taj narod sve to trpi, no sad je otisla jedna *******ska figura valjda ce se probuditi ti \"placuci\" podanici citaj robovi , vec samo da prodaju ili vise ne produciraju toliko oruzje mogli bi zivjeti ljudski, i, i dostojanstveno jer su marljivi ko mravi.

AA
aabbcc
08:07 20.12.2011.

. Da na sjeveru ne ispaljuju svoje projektile ispaljivali bi ameri svoje kao u juznoj K , pa i nije im velik izbor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije