Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZVECKANJE ORUŽJEM

Sjeverna Koreja prijeti ratom zbog optužbi da je potopila brod

kim
REUTERS
20.05.2010.
u 08:57

Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon rekao je da je izvještaj o incidentu "veoma zabrinjavajućim". Sjeverna Koreja je taj slučaj jednostavno nazvala nesretnim.

Sjeverna Koreja nipošto ne želi preuzeti odgovornost za potapanje južnokorejskog broda prije gotovo dva mjeseca, kad je poginulo 45 južnokorejskih mornara. Štoviše, Pyongyang je zaprijetio Seoulu ratom ako ga nastaviti optuživati, javljaju južnokorejski mediji.

Stručnjaci iz SAD-a, Australije, Velike Britanije i Švedske objavili su da su otkrili dio torpeda u brodu koji je potonuo 26. ožujka, a prema dizajnu su zaključili da je sjevernokorejske proizvodnje. Brod je potonuo u vodama otoka Baengnyeong, blizu morske granice sa Sjevernom Korejom, nakon tajanstvene eksplozije od koje se prepolovio. Spašeno je 58 mornara.

"Poduzet ćemo odgovarajuće kontramjere protiv Sjeverne Koreje i učiniti da priznaju svoja nedjela", kazao je predsjednik Lee Myung-bak, a prenosi AP.

Bijela kuća je akt potapanja nazvana neprihvatljivim činom agresije koja krši međunarodno pravo i primirje potpisano 1953. Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon rekao je da je izvještaj o incidentu "veoma zabrinjavajućim". Sjeverna Koreja je taj slučaj jednostavno nazvala nesretnim.

Ključne riječi

Komentara 14

OP
opančar
11:55 21.05.2010.

treba istrijebit milijardu ljudi, a kako to učinit nego ratom, i to je to.

MM
Mladen Miletić
11:53 20.05.2010.

Stručnjaci iz SAD-a, Australije, Velike Britanije, to su oni isti \"profesionalci\" što su vidjeli na tone bojnih otrova i atomske bombe kod Sadama !

Avatar walterkomunistihrvatske
walterkomunistihrvatske
11:09 21.05.2010.

. ..Brankova Kockica SAD otprilike ide ovako:Kocka-Kocka-ZZvjezdica. ..PITTamo Barac Obamu dali je svjestan ako se zakuha rat između dviju Koreja da automatski Ameri GUBE ratove u Našem Afganistanu i Iraqu tj.Naši Američki Republikanci se vraćaju na vlast plus što će Nato\"pakt\"IZGORITI NA NAŠEM BRDOVITOM BALKANU? ??Komunistička Partijica Hrvatske sa ZZeljenom Akcijom. ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije