Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova detonacija
Povratak na članak

Sjeverna Koreja izazvala potres 
i uzbunila svijet

Pyongyang tvrdi da je bomba smanjene veličine, što bi bio korak prema izradi nuklearne bojeve glave za dalekometne projektile

Komentari 12

OB
-obrisani-
13:02 12.02.2013.

ne podrzavam rezim u severnoj koreji, ali nazalost danas je posedovanje nuklearne bombe jedina sansa za samostalnu unutrasnju politiku neke zemlje evo jedan kuriozitet- sfrj je 80-ih imala planove da proizvede prvu nuklearnu bombu 2000 godine. Skoro sam za too saznao, interesantno u svakom slucaju

VL
IM
Immanuell
16:38 12.02.2013.

Eto, "dragi vođa" je zadovoljan. Sad će znanstvenici dobiti slobodno dva tjedna za godišnji i kolajnu na grudi. Horor, koliko mi je drago što netko ima muda prkositi, toliko mi je muka što vidim da su ta muda iz malo skrenute pameti. Tko kaže da "dragi vođa" u nadahnuću neće zbilja narediti udar negdje u okolini?!

VL
pčelicamaja
07:40 12.02.2013.

Izrael također krši rezoluciju o neširenju A oružja pa ga nitko ne pita za red. Od kud njemu više od 200 takvih naprava? I zašto se ni jednom nije sastalo VS kad je on u pitanju ?

VL
Avatar prckoostajeprcko
prckoostajeprcko
09:06 12.02.2013.

ja mislim da će tebe uskoro Obama posjetiti sa paketima ali onima što ih baca f16 !!!!

VL
SJ
svakog jutra oko podne u 18:00
10:35 12.02.2013.

- narod im umire od gladi a oni prave oružja s druge strane nitko te ne respektira dok si NULA kao vojna sila

VL
Avatar messerschmidt
messerschmidt
12:41 12.02.2013.

Pčelicamaja, Izrael nitko ne dira jer tih "200 naprava" oni ne drže u Izraelu!

VL
Avatar revelinicus
revelinicus
14:54 12.02.2013.

> evo jedan kuriozitet- sfrj je 80-ih imala planove da proizvede prvu nuklearnu bombu 2000 godine. Skoro sam za to saznao, interesantno u svakom slucaju Komunistički megalomani s Jožom Broom na čelu su oko A-bombe počeli petljati još 1950-ih, papa su stoga i izgradili institut u Vinči. Osim know-howa nedostajao im je i novac, tako da je i taj projekt (nakon straćenih milijardi dolara) početkom 70-tih obustavljen.

VL
Avatar revelinicus
revelinicus
14:58 12.02.2013.

> Izrael također krši rezoluciju o neširenju A oružja pa ga nitko ne pita za red. Od kud njemu više od 200 takvih naprava? Nuklearno oružje je - moglo bi se to tako paušalno reći - barem 80-postotni židovski proizvod,, jer su u njegovom ključnom razvoju (u Njemačkoj 1920-30ih, SAD-u i SSSR-u 1940-1950ih) a kasnije i proizvodnji sudjelovali većinom židovski znanstvenici i stručnjaci. Ako je Izrael imao poteškoća s A-oružjem (plutonij/uran), onda je to (navodno) riješeno 1960-ih pomoću Francuza. Za razliku od DNR Koreje, Izrael nikada nije palio A-punjenja (makar su neki 'pokusi' u pustinji Negev bili krajnje sumnjivi), tako da - osim lupetanja rekla-kazala - nema jednoznačnog dokaza da je Izrael nuklearna sila. Pošto se nalazi okružen morem od stotina milijuna indoktriniranih vjerskih fanatika, koji i sami teže za A-oružjem kako bi ga upotrijebili protiv Izraela, Izraelu bi A-oružje bilo od životne važnosti, što kod DNR Koreje nije slučaj, jer je ionako pod kinesko-ruskim kišobranom. Inače DNR Koreja je zaslužna za širenje A-oružja u svijetu (Pakistan, Iran...), dok za Izrael nije poznato da je ijednom režimu pomogao u A-naoružanju.

VL
OB
-obrisani-
17:27 12.02.2013.

uvijek kontra amera i izraela naprijed koreja

VL
Avatar nekakav
nekakav
17:52 12.02.2013.

zašto je izostala podrška i pohvala s naše strane rpijateljskom sjevernokorejskom narodu?! nije li tih par bombica jamac njihove slobode, neovisnosti, samostalnosti, suverenosti? sve ono što mi nemamo? nismo li im malo zavidni na toj slobodi? pa jesmo. s drugee strane, mi smo skoro pa u uniji, s ogromnim mogućnostima sisanja fondova, ali i trajnog gubitka krvi. nego, kako to da nema osude nekih drugih zemalja, koje su saveznici ovim zapadnim režimima, a rade isto to? recimo, ima jedna zemlja koja ima nekoliko koncentracijskih logora, cca 3,5 mil ljudi, okupirala je lijepe dijelove susjednih zemalaj, i tamo gradi stanove, zgrade, svašta, na tuđoj zemlji. kako da tu nema osude? mislite da to može ići u beskraj? pa i rim je pao, prijatelji moji. ovi sad padaju dosta brzo. štampaju dolare u tri smjene. cijena specijalnog papria je utrostručena od prošle godine. mislite da kina kupuje naftu i plin sve više u eurima radi dvostrukog knjigovodstva?

VL
SE
Sejo
21:57 12.02.2013.

Koliko ce nevinih ljudi,zena i djece u Koreji ,Japanu ,Kini a bogami i sire dobiti rak,leukemiju i sl. zbog zracenja koje ce izazvati ova nuklearna proba ,koju su napravile dehumanizirane kreature kao sto je ovaj na slici

VL
SE
Sejo
22:03 12.02.2013.

.Sjecam se prije 30-tak godina u Jugi se radioaktivnost mjerila u kanalu Dunav-Tisa -Dunav gdje je bila mjerna stanica.naucnik koji je bio tu radio ,pricao je da je uobicajena radiaktivnost bila oko 2-3 bekerela a onda jedan dan iz cista mira se povecala na 12 ,14 i niko nije znao sta se desava.A onda kaze da je uzeo novine slucajno i procitao da je Kina izvrsila dvije podzemne nuklearne probe.I sad mozes misliti .Kina je na drugoj strani zemlje od nas a radioaktivnost je stigla do nas,ko zna kolika je bila u Kini i okolini. I eto od cega je toliko bolesnih od neizljecivih bolesti,zbog zagadjenja ,radijacije i elektronskog zagadjenja koje niko ne kontrolise a koje ce unistit zivot na zemlji

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.