Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poruka

Sj. Koreja nastavlja istu politiku. Čak su uljepšali prizore sprovoda

kim jong il (1)
Foto: Reuters/Pixsell
1/4
30.12.2011.
u 08:24

Nacionalno obrambeno vijeće poručilo je da nakon smrti "dragog vođe" neće biti nikakvih promjena u Sjevernoj Koreji

Sjeverna Koreja poručila je da ostatak svijeta ne treba očekivati nikakve promjene nakon smrti Kim Jong-ila, donosi BBC.

– Svečano izjavljujemo i pouzdano tvrdimo da glupi političari diljem svijeta, uključujući i marionete iz Južne Koreje, ne očekuju nikakve promjene – kaže se u izjavi Nacionalnog obrambenog vijeća te azijske države koju su prenijeli državni mediji.

Kim Jong-il preminuo je 17. prosinca od srčanog udara. Vladao je Sjevernom Korejom od smrti svog oca Kim Il-sunga koji je preminuo 1994. godine. Pod njegovim vodstvom Sjeverna Koreja izvršila je dva nuklearna testa. Njegov sin Kim Jong-un proglašen je "vrhovnim vođom stranke, države i vojske", stoji u poruci. 

Uljepšali fotografije pokopa

Vlasti Sjeverne Koreje pobrinule su se da pokop "dragog vođe" Kim Jong-ila prođe u najboljem redu. Na ispraćaju čelnika države bili su deseci tisuća građana, a kako bi sve izgledalo savršeno, čak su s fotografija uklonili novinare koji su snimali povorku, piše Daily Mail. Na jednoj od fotografija, između ostaloga, "iskače" i visoki vojnik. Retuširane fotografije uglavnom je objavljivala državna novinska agencija.

Komentara 25

DU
Deleted user
09:16 30.12.2011.

Dakle 20 000 generala i faraon će i dalje grijati guzice dok im narod umire od gladi.

OB
-obrisani-
09:21 30.12.2011.

I dobro su rekli - političari u svijetu, uglavnom, nisu sposobni da obrane vlastiti narod od ataka vanjskih ili unutarnjih neprijatelja, da mu omoguće prihvatljive životne uvjete, već gledaju kako ostvariti svoje sebične interese ili se jevtino prodaju i izručuju narod u ruke neprijatelja. Uzmimo samo primjer Hrvatsk, koja je praktički već izgubila svoju krvavo stečenu slobodu i suverenitet .

MI
Milkica
08:48 30.12.2011.

Mediji ništa nisu preNJeli, nego preNIJeli. Sram vas bilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije