Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRITVOREN ZBOG PRIJETNJI GRADONAČELNIKU

Poslao Frankoviću prijeteće pismo zbog koncerta Zdravka Čolića: 'Stradun treba preorati dinamitom'

Dubrovnik: Građani na Stradunu dočekuju novu 2024. godinu uz Zdravka Čolića
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/6
11.04.2024.
u 08:09

Sumnjiči ga se da je od 22. prosinca 2023. i 8. siječnja 2024. Frankoviću poslao anonimno prijeteće pismo. "Povod" je bio koncert Zdravka Čolića, koji se za Novu godinu održao na Stradunu, a u prijetećim pismu koje je Franković dobio pisalo je da "njega treba objesiti na jarbol, a Stradun preorati dinamitom".

Zbog prijetnje Mati Frankoviću, gradonačelniku Dubrovnika, ali i svojoj izvanbračnoj supruzi iza rešetaka je završio 60-godišnjak koji je ispitan na ODO Dubrovnik. Prijavljen je za dvije prijetnje, ali i za nametljivo ponašanje u stjecaju.

Sumnjiči ga se da je od 22. prosinca 2023. i 8. siječnja 2024. Frankoviću poslao anonimno prijeteće pismo. "Povod" je bio koncert Zdravka Čolića, koji se za Novu godinu održao na Stradunu, a u prijetećim pismu koje je Franković dobio pisalo je da "njega treba objesiti na jarbol, a Stradun preorati dinamitom". Franković je policiji prijavio tu prijetnju pa je 60-godišnjak nađen i uhićen. Sumnjiči ga se i da je spomenute prijetnje Frankoviću u više navrata od siječnja 2023. do 8. prosinca 2024. izgovorio, odnosno ponovio i pred svojom partnericom. 

Osim toga, sumnjiči ga se da je od siječnja 2023. do 5. travnja 2024., u Dubrovniku, učestalo kontaktirao svoju izvanbračnu suprugu. Nakon što bi je nazvao, govorio joj je razne uvrede, konstantno je zvao nju, slao njoj i njoj bliskim osobama uvredljive poruke. Nakon što je 60-godišnjak ispitan na ODO, doveden je pred suca istrage Županijskog suda u Dubrovniku. Tužiteljstvo je tražilo da mu se odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, a sudac istrage je prijedlog tužiteljstva prihvatio pa je 60-godišnjaku određen jednomjesečni istražni zatvor.

VEZANI ČLANCI:

GALERIJA Antunovski hod za mlade: U križ ugrađene relikvije sv. Antuna

Dubrovnik: Građani na Stradunu dočekuju novu 2024. godinu uz Zdravka Čolića
1/10

Komentara 9

Avatar barba_arba
barba_arba
10:48 11.04.2024.

ovo mi ipak baca na rodni Zadar, U Dubrovniku so ovakve rabote nezamislive.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije