Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
150 GODINA ZATVORA

Sjećate li se Madoffa? Evo što radi na odsluženju zatvorske kazne

bernard madoff
U.S. Department of Justice
17.05.2013.
u 09:02

Bivši multimilijarder radi samo nekoliko sati na dan. Muči ga samoubojstvo sina Marka, koji se objesio na drugu godišnjicu Madoffova uhićenja

Bivši multimilijarder Bernard Madoff, koji odrađuje kaznu od 150 godina zbog prijevare, danas u zatvoru u Sjevernoj Karolini zarađuje 40 dolara na mjesec.

– Radio sam kao činovnik u zatvorskoj trgovini, a sada su me postavili da održavam telefonske i računalne sustave – rekao je Madoff u telefonskom razgovoru za CNN Money, naglašavajući kako njegov posao ne zahtijeva nikakve tehničke vještine. Kaže da radi nekoliko sati na dan, što mu ostavlja dovoljno vremena da razmišlja o svemu što je napravio.

– Obično sam budan u 4.30 ujutro jer ne mogu spavati – kaže 75-godišnji Madoff. Iako je u intervjuu za ABC News 2011. godine rekao da je u zatvoru sretniji, čini se da je sada promijenio mišljenje.

Dao je sve od sebe da zaštiti obitelj od svojih financijskih malverzacija, ali nije mu uspjelo. Njegov brat Peter (67) odrađuje 10-godišnju kaznu u zatvoru u Južnoj Karolini nakon što je priznao da je pokušavao prikriti nedjela starijeg brata. Madoffa je ipak posebno pogodilo kada mu se najstariji sin Mark ubio vješanjem 2010. godine, na drugu godišnjicu Madoffova uhićenja.

– Odgovoran sam za smrt svog sina Marka i to je vrlo, vrlo teško. Živim s time. Živim s kajanjem, boli koju sam uzrokovao svima, posebno svojoj obitelji, i žrtvama – rekao je Madoff. Objašnjava kao je prijevara ulagača počela nakon "Crnog ponedjeljka" 1987. godine, rekordnog pada vrijednosti dionica na burzi u Wall Streetu od koje se Madoff nikada nije oporavio. Kaže da je tada svoje ulagače pretvorio u žrtve, no tvrdi da nije mislio da će prijevara trajati tako dugo.

– Mislio sam da bih se mogao izvući iz svoje trenutačne situacije, no postajalo je sve gore i gore i nisam imao hrabrosti priznati što sam učinio – kaže Madoff.

Mike De Vita, jedna od Madoffovih žrtava i suautor knjige "Klub u koji se nitko nije htio učlaniti", ne vjeruje da se prevarant iskreno kaje i smatra da mu je u zatvoru u nekim aspektima dobro. – Kako jedan otac može uvesti svoja dva sina u posao za koji zna da nije ništa više od ogromnog kriminalnog pothvata. Ako ima tako malo obzira prema vlastitoj obitelji, što mislite koliko ga ima za nas? – pita se De Vita.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije