Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obilježili uspjeh

Sj. Koreja slavi, Kim Jong-un pozvao na nova lansiranja

sjeverna koreja,raketa
Reuters/PIXSELL
14.12.2012.
u 07:53

U međuvremenu je Južna Koreja objavila da je pronašla krhotine rakete te da će ih ispitati kako bi procijenila o kakvoj se tehnologiji radi

Stanovnici Sjeverne Koreje okupili su se u Pyongyangu na masovnom skupu kako bi proslavili lansiranje dalekometne rakete, javljaju strani mediji. Državna televizija prikazala je masu ljudi kako su slavljem obilježili lansiranje koje su mnoge države osudile kao kršenje rezolucije UN-a. U međuvremenu je Južna Koreja objavila da je pronašla krhotine rakete te da će ih ispitati kako bi procijenila o kakvoj se tehnologiji radi.

Sjeverna Koreja objavila je u petak da će biti još lansiranja. Državna novinska agencija KCNA objavila je da je sjevernokorejski vođa Kim Jong-un pozvao na još takvih lansiranja.

Podsjetimo, Sjeverna Koreja raketu za koju tvrdi da je nosila meteorološki satelit lansirala je u srijedu. UN je osudio taj potez. SAD, Južna Koreja i Japan vjeruju da Sjeverna Koreja radi na razvijanju dalekometnih projektila sposobnih za nošenje nuklearnih bojnih glava te žele jačanje sankcija. Međutim Kina, glavni saveznik Sjeverne Koreje, kaže da bi odgovor UN-a trebao ''pridonositi miru'' te izbjegavati jačanje napetosti.

>> 'Satelit Sjeverne Koreje nekontrolirano se vrti u orbiti'

Ključne riječi

Komentara 5

OB
-obrisani-
13:30 14.12.2012.

Jel bila zakuska?

OB
-obrisani-
08:57 14.12.2012.

un je amerika......daklem ne vazi se

Avatar messerschmidt
messerschmidt
10:14 14.12.2012.

Ne znam što će njima meteorološki satelit? Da valjda znaju prognozu vremena. Nekako bi bilo logičnije da su rekli da im treba zbog televizijskog prijenosa. A ako se amerikanci toliko boje toga satelita, te ako tvrde da su im UNUN zabranili lansiranje, što ga ne sruše? Valjda imaju napredniju tehnologiju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije