Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDsSB uzvraća

Šišljagić uzvraća J. Kosor: HDZ bi trebao prestati postojati!

'slavonija,08.05.2009,osijek,hrvatska,konferencija za novinare hdssb-a povodom donesene presude za branimira glavasa,vladimir sisljagic Photo: Marko Mrkonjic/Vecernji list'
'Marko Mrkonjic/Vecernji list'
25.10.2011.
u 14:11

Dopredsjednik D. Burić iščitao je novinarima dio "diskusije drugarice Kosor iz 1986. u kojem upozorava na neprimjeren utjecaj Katoličke crkve na omladinu"

– Izjavama da stranke, kakav je HDSSB, ne bi trebale postojati te da je imenovanje Branimira Glavaša za nositelja liste presedan i protuzakonit čin, prva suradnica i prva pratilja dr. Ive, premijerka Jadranka Kosor, pokušava utjecati na Državno izborno povjerenstvo, ali i hrvatsko javno mnijenje. Zaboravlja pritom da je upravo njezin HDZ presedan u politčkoj, demokratskoj i pravnoj praksi. HDZ je generator korupcije i kriminala i takve bi stranke trebale prestati postojati! Pa gdje još ima da se takvi održavaju na vlasti? – uzvratio je danas u Osijeku šef HDSSB-a dr. Vladimir Šišljagić na, kako su naveli, "lupetanja" predsjednice Vlade.

Dok njih proziva, dodao je, zaboravlja da su u zatvoru bivši predsjednik HDZ-a i premijer, da je na sudu bivši dopredsjednik Vlade i član predsjedništva HDZ-a, ministar obrane, da bivša blagajnica HDZ-a priča o reketarenju javnih društava... – Tko se javio dijeliti lekcije? Jadranka Kosor? Koja je 1996. znamo kako uselila u stan i kupila ga za 30.000 DEM? Za koju je nedavno blagajnica Pavošević tvrdila da je u predsjedničkoj kampanji potrošila 13 milijuna kuna iz crnih fondova. Sjetite se afere Jadranke Cigelj, Vilacha, HEP-a, Ine, Fima medije, HAC-a... – kazao je Šišljagić.

Pitanja za premijerku imao je i dopredsjednik stranke dr. Dinko Burić.
– Pitam brigadirku J. Kosor priznaje li ove konstatacije: da su HV i ZNG do 8. listopada 1991. bile nelegalne formacije, da se do 8. listopada 1991. vodio građanski rat i da nije bilo agresije Srbije i JNA na Hrvatsku, kad je rat počela stranka na kojoj ste vi na čelu, HDZ? To su konstatacije koje HDSSB neće nikada priznati, a to su konstatacije iz presude Branimiru Glavašu. Takve navode nitko živ ne smije priznati jer one ruše ustavno-pravni poredak Hrvatske – upozorio je Burić pitajući odmah i otkud J. Kosor čin brigadirke. Ne sjeća se, kaže, nekog njezina herojskog čina, osim ako se pod njim ne podrazumijeva "izbacivanje dvoje maloljetne djece kako bi se uhljebila u stan od 90 m2 i garažu od 15 m2".

– Ne plašite, brigadirko Kosor, ljude crvenom Hrvatskom jer ista im opasnost prijeti i od SDP-a i od HDZ-a – dodao je Burić pročitavši novinarima citat iz "diskusije drugarice Jadranke Kosor na sjednici međuopćinske konferencije CKSKH u Splitu 4. ožujka 1986.: 'Borba SKH u odnosu na sprečavanje jačanja klera i suzbijanje neprimjerenog ponašanja Katoličke crkve u Hrvatskoj prema omladini i nastojanja njihova povezivanja s emigracijom radi podrivanja temelja SFRJ...'"

– Brigadirko, vaše crvenilo nije uspjela sakriti nijedna druga boja. Uzalud vam pokušaj odvajanja nas od Glavaša. Bit ćemo ponosni što nas zovu Glavaševom strankom. Spavate li vi mirno kad se sjetite Glavaša, Gotovine, Markača, dođe li vam u snove kad Đuro Brodarac, sjetite li se Veljka Marića i Tomislava Merčepa? HDZ-u i SDP-u za sve što su učinili ovoj državi narod će dati crveni karton – zaključio je Burić.

Komentara 113

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
14:49 25.10.2011.

Zašto su se svi okomili na J.Kosor ? Pa nije više član komunista od 1995 g Zašto

DK
dkatica2
15:15 25.10.2011.

ovi iz HDSSB-a , neznaš koji je luđi od koga ----------------------------------------------------------

OB
-obrisani-
16:15 25.10.2011.

dajte..LJUDI...se opametite... . nemogu nam, zastupnici biti....ra***nici...kr****alci....zločinci . pa sami sebi pravimo..SP*****NU...od Države......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije