Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Siščani se žale na smrad sumpora

rafinerija sisak
arhiva VL
04.12.2009.
u 13:09

Prijepodne je potvrđeno kako je došlo do kvara na jednom od rafinerijskih postrojenja. Inspekcija zaštite okoliša potvrdila je da prate stanje i da očekuju hitno rješenje kvara.

Više od 120 poziva Siščana upućeno je noćas i u jutarnjim satima Centru 112 zbog pojačanog neugodnog mirisa koji se osjetio na području gotovo cijelog grada. Iako mjerne postaje Ministarstva zaštite okoliša nisu zabilježile nikakvo prekoračenje dopuštenih emisija štetnih spojeva u zraku, prijepodne je potvrđeno kako je došlo do kvara na jednom od rafinerijskih postrojenja.

-Tijekom noći u Rafineriji nafte Sisak došlo je do povećanja tlaka u reaktoru postrojenja Claus te je zato kiseli rafinerijski plin bogat sumporovodikom morao biti usmjeren na baklju što je za posljedicu imalo neugodan miris. Rafinerija nafte Sisak obavijestila je sve relevantne strane te su odmah poduzete sve aktivnosti uklanjanja kvara. Molimo građane za razumijevanje, stoji u Ininu priopćenju. Inspekcija zaštite okoliša potvrdila je da prate stanje te da očekuju hitno rješenje kvara.

Komentara 1

NE
nettko
15:32 04.12.2009.

sisak ZDRAVI grad . ps.bez građana-------

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije