Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zavidna kolekcija

Sisačka policija kod 47-godišnjaka pronašla pravi arsenal oružja

oružje  (1)
Foto: Nikola Ćutuk/PIXSLL
1/3
03.01.2012.
u 13:03

Bombe, noževi, granate, tromblonske mine, TNT i još mnogo toga pronađeno je u kući u Žažini.

Na temelju sudskog naloga sisački policajci pretražili su kuću u vlasništvu  Z. Š. (47) u Žažini u općini Lekenik i pronašli zavidan arsenal oružja i eksplozivnih sredstava.

Pronađeno je i oduzeto 1357 komada različitog streljiva, sedam ručnih bombi, od kojih četiri improvizirane, sedam kapisli, pet spremnika za automatsku pušku, tri vojna noža, dvije protuavionske granate, dvije trenutačne tromblonske mine, dva tromblonska nastavka, jedan nastavak za izbacivanje ručnih bombi, četiri metra sporogorećeg štapina, 1,6 kilograma vojnog eksploziva TNT, 1,5 kilograma baruta, suzavac te pištolj ručne izrade, tzv. penkalo.

Kriminalističkim je istraživanjem utvrđeno da ih je nabavio tijekom Domovinskog rata i od tada nezakonito držao u kući. Od Z. Š. su policijski službenici također oduzeli pet pušaka i pištolje, za koje je imao dozvole, ali ih nije držao sukladno Zakonu o oružju. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja ljubitelj oružja i eksploziva prijavljen je zbog kaznenog djela nedopuštenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari.

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
14:22 03.01.2012.

da nije slučajno srbin?

Avatar sultan46
sultan46
19:12 03.01.2012.

PRAVI arsenal.. a sta je krivi arsenal ???

IP
info_punkt
15:42 04.01.2012.

bolesnik...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije