Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stežu obruč

Sirijska vojska napreduje: Nakon 24 sata borbe zauzeli i selo Daba

hassan, sirija (1)
Foto: VL
1/3
29.05.2013.
u 15:53

Iako je režimska vojska zauzela više od 70% grada Qusair te opkolila pobunjenike, oni još uvijek pružaju veliki otpor te uzvraćaju snajperskim hicima i minobacačkim granatama

Nakon žestoke borbe koja je trajala više od 24 sata, sirijska režimska vojska odana predsjedniku Bashar Al-Assadu zauzela je selo Daba, koje se nalazi na periferiji grada Qusaira, gdje se nalazi zračna luka koja je izuzetno strateški važna za napredovanje sirijskih snaga koja je do sada već zauzela vise od 70% grada Qusaira. 

Iako je režimska vojska zauzela više od 70% grada Qusaira te opkolila pobunjenike, oni još uvijek pružaju veliki otpor te uzvraćaju snajperskim hicima i minobacačkim granatama. Časnik sirijske vojske Abu Haidar kazao je za Večernji list kako vjeruje da će grad Qusair i okolica biti potpuno pod kontrolom sirijske vojske najkasnije do nedjelje.

- Naša vojska ide polako, ali sigurno i vjerujem da ćemo do nedjelje očistiti cijelo područje. Ono što je bilo najvažnije smo i učinili. Naime, zauzeli smo sela koja su duž granice s Libanonom s kojih je pobunjenicima stizalo naoružanje i ljudstvo, istaknuo je Abu Haidar. Zbog sudjelovanja boraca libanonskog Hezbollaha, sirijski pobunjenici gadali su grad Hermel sa 10-tak dalekometnih projektila. U tom napadu poginula je 17-godisnja djevojka dok ih je desetak ranjeno.

>>Naš reporter u Homsu: Preostali kršćani bore se za opstanak u Siriji

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije