Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sirija

Sirija odbila rezoluciju Arapske lige o mirovnoj misiji s UN-om

sirija
Reuters/Pixsell
13.02.2012.
u 08:52

Arapska liga je također naglasila da će imati otvorenu vezu sa sirijskom oporbom

Sirija je kategorički odbila prijedlog rezolucije Arapske lige kojim se predlaže zajednička mirovna misija Arapske lige i UN-a u toj zemlji u kojoj već 11 mjeseci traju sukobi, prenosi BBC. Rezolucija predviđa, navodi se, i maksimalnu diplomatsku aktivnost koja bi smirila situaciju u Siriji.

Sirijski izaslanik u Kairu Yusuf Ahmed izjavio je da je taj plan rezultat i odraz "histerije koja vlada među državama Arapske lige".

Arapska liga je također naglasila da će imati otvorenu vezu sa sirijskom oporbom te im pomagati na političkom i svakom drugom planu. Pozvali su oporbu da se što prije ujedini i djeluje zajedničkim snagama.

Generalna skupština UN-a trebala bi uskoro raspravljati o stanju u Siriji, u kojoj je prema njihovim procjenama više od 6000 ljudi izgubilo život u demonstracijama i borbama s režimom predsjednika Bashara al-Assada.

Podsjetimo, Vijeće sigurnosti UN-a nije prihvatilo rezoluciju kojom bi se osudilo stanje u Siriji zbog veta koji su uložile Rusija i Kina.

Ključne riječi

Komentara 13

OB
-obrisani-
10:37 13.02.2012.

Sirija odbila rezoluciju Arapske lige o mirovnoj misiji s UN-om i sa time potvrdili da očekuju pomoč hrvatske braće po kulturi i nevinih balkanskih vitezova po oružju ukoliko zatreba..

WA
wahr
13:07 13.02.2012.

Koliko su im vrijedile rezilucije kad je bio rat u Bosni?

TO
Toni50
10:06 13.02.2012.

Sirija odbila rezoluciju Arapske lige o \"\"mirovnoj misiji\"\"\" s UN-ovom \"zabranom leta\" iznad Sirije... Poučeni Iz nedavnog iskustva kakoa je prošao Sadam-obješen rasturen i ostali postreljani i Gadafi užarena cijev u stražnjicu, pokojna dijeca i unuci - bez suda i i presuda; za sve normalne je to bilo potpuno jasno i očekivano ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije