Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Afera Ribar: Sinovčiću dvije godine i osam mjeseci zatvora, ocu ministra Erlića rad za opće dobro

Zagreb: Objava presude u akciji Ribar optuženom Renu Sinovčiću i drugima
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/12
03.03.2023.
u 10:12

Dalibor Zebić nepravomoćno je osuđen na 10 mjeseci zatvora koji su mu zamijenjeni radom za opće dobro. Sva trojica moraju solidarno platiti troškove za vještačenje i svjedoke u iznosu od oko 40.000 eura.

Na zagrebačkom Županijskom sudu za danas je zakazana objava nepravomoćne presude u akciji Ribar. U tom postupku Reno Sinovčić i još nekoliko osoba terete se za niz gospodarskih malverzacija teških oko 120 milijuna kuna. Optužbe se odnose na stečajnu nagodbu VOX-a, porezne malverzacije i privatizaciju NK Zadra.

Sinovčić, Dalibor Zebić i Novica Erlić nepravomoćno su proglašeni krivima zbog privatizacije NK Zadra u kojem je klub oštećen za oko 5,3 milijuna eura. Zebić i Sinovčić nepravomoćno su proglašeni krivima i u točki koja se odnosi na predstečajnu nagodbu VOX-a. VOX-u je pribavljena korist od 7 milijuna eura.

Sinovčić je nepravomoćno osuđen na jedinstvenu kaznu od dvije godine i osam mjeseci zatvora. Novica Erlić, ministrov otac, nepravomoćno je osuđen na 11 mjeseci zatvora koji su mu zamijenjeni radom za opće dobro. Dalibor Zebić nepravomoćno je osuđen na 10 mjeseci zatvora koji su mu zamijenjeni radom za opće dobro. Sva trojica moraju solidarno platiti troškove za vještačenje i svjedoke u iznosu od oko 40.000 eura. NK Zadru i Ministarstvu financija dosuđen je imovinsko-pravni zahtjev od oko šest  milijuna eura ukupno. Što se tiče optužbi vezanih za varanje na porezu, Sinovčić je u tom djelu nepravomoćno oslobođen optužbi. U tom djelu optužbi oslobođeni su i Irena Šestan, Stoja Mučaj, Vjekoslav Jurlina, Željan Pejković i Marko Lozančić.

Zagreb: Objava presude u akciji Ribar optuženom Renu Sinovčiću i drugima
1/7

Komentara 6

Avatar barba_barba
barba_barba
10:35 03.03.2023.

A klub u kome je poniklo pola srebrene repke 2018, i koji je imao omladinski pogon 3 puta bolji od Hajduka je završio u stečaju i nasljednik mu igrau u 4. ligi

NO
Nordik
11:27 03.03.2023.

Jedina smo država na svijetu koja nagrađuje pljačkaše.

DU
Deleted user
11:11 03.03.2023.

Wow, jesu li zaista zaslužili ovakve drakonske kazne?? Bljak!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije