Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj Core Media

Siniša Svilan kriv za uzimanje mita, mora vratiti i 67.500 eura!

Siniša Svilan (1)
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
1/15
Autori: mzr/VLM, i.kri/VLM
22.04.2013.
u 08:38

Na zagrebačkom Županijskom sudu bivši direktor programa Nove TV Siniša Svilan nepravomoćno je proglašen krivim za uzimanje 67.500 eura mita kako bi na program televizije uvrstio emisije producentske kuće Core Media

Na zagrebačkom Županijskom sudu bivši direktor programa Nove TV Siniša Svilan nepravomoćno je proglašen krivim za uzimanje 67.500 eura mita kako bi na program televizije uvrstio emisije producentske kuće Core Media. Svilan je dobio kaznu od osam mjeseci zatvora koju će zamijeniti radom za opće dobro. Prema presudi, u proračun mora uplatiti 67.500 eura.

Prošlog je tjedna tužiteljica Ivana Špehar Janković u završnoj riječi kazala da je Svilan počinio djelo za koje ga se tereti i da je utjecao na upravu kako bi se potpisali ugovori sa spornom tvrtkom.

Svilanov odvjetnik Ljubo Pavasović kazao je da se rijetko može vidjeti postupak s toliko neistina, apsurda i nelogičnosti. Naglasio je da u postupku nema oštećenog i da prijava potječe od "opskurnog miljea punog prijevara i opsjena".

– Nova TV tvrtka je visoke korporativne kulture i točno se zna tko što radi. Svjedoci su govorili da su svi direktori trebali odobriti projekt prije sklapanja ugovora, odnosno trebala je biti zadovoljena profitabilnost i gledanost, a Svilan na to nije mogao utjecati – rekao je Pavasović. Za njega je Svilan žrtva obračuna opskurnih ljudi. Zatražio je i da slučaj ode u zastaru jer je riječ o djelu od 2004. do 2007. Tužiteljstvo se tome usprotivilo.

>>Pavasović: Postupak protiv Svilana pun je neistina i apsurda

>>Svilan: Core mediji odbio sam 16 projekata

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije