Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preustroj na HRT-u

Siniša Kovačić: Smijenjen sam zbog političkih pritisaka!

'ekr...zgb...18.12.2007. sinisa kovacic snimio:boris scitar'
Boris Ščitar/VLM/PIXSELL
31.08.2012.
u 18:12

Siniša Kovačić obrušio se na Sanju Mikleušević Pavić, v.d. urednice Informativnog programa. Tvrdi da hajka na njega traje dva mjeseca.

– Smijenjen sam nakon snažnog političkog pritiska, što sa saborske govornice od strane Branka Vukšića, što od strane Mirele Holy, koja je morala otići nakon što sam objavio njezin mail, što od ostalih kojima sam se zamjerio svojim prilozima. Odluka je nepravedna, ali me ne čudi. Već dva mjeseca traje hajka na mene – kaže Siniša Kovačić.

V.d. urednice Informativnog programa HRT-a Sanja Mikleušević Pavić u srijedu ga je smijenila s mjesta urednika i voditelja Dnevnika 3. Kovačić kaže da se nisu dogovorili što će odsad raditi, ali bilo kakav novinarski posao nije mu problem.

– Smiješno mi je koliko me je u zadnjih mjesec dana hvalila, ni sam nisam znao da sam tako dobar. A onda me smijeni – rekao je Kovačić. Doznajemo da je Mikleušević Pavić u posljednja 24 sata pozvala na razgovor i na nove zadatke preusmjerila još 10 urednika: Dražena Majića (nekad desna ruka Hloverke Novak Srzić), Damira Smrtića, Vedrana Kukavicu, Slavicu Babić, Ružicu Renić, Jozu Barišića, Dijanu Čović, Kristinu Validžić, Tamaru Peras i Dajanu Bebek.

Po hodnicima su krenule priče, a najveća enigma je tko će od ponedjeljka voditi Dnevnik 3. Najavili su da će to biti Tončica Čeljuska i Edi Škovrlj, a u petak su procurile informacije da će se D. Smrtiću ipak vratiti voditeljsko mjesto. U urednički tim središnjeg Dnevnika ušli su Maja Sever, Stipe Alfier i Tatjana Munižaba, tvrde izvori s Prisavlja.

– Problemi Informativnog programa puno su dublji od vječnih pitanja tko će biti na ekranu. Iako razumijem interes javnosti, neću i ne želim putem medija obrazlagati pojedine poteze. Moj je mandat mijenjati pristup radu i program u cjelini, to i radim – kazala je jučer Mikleušević Pavić.

Komentara 109

Avatar marnie
marnie
18:36 31.08.2012.

Kako može Edi Škovrlj odjednom voditi dnevnik ako se je dosada uvijek javao s nekog mosta s izvješćem o stanju bure ! Nevjerojatno.

Avatar marnie
marnie
18:37 31.08.2012.

Siniša je bio najbolji i domoljubno orijentiran novinar kost u grlu i trn u oku kukuriku koalicije.

CR
crnigaleb4
18:22 31.08.2012.

možda je kovačić samo prohrvatski novinar, pa ga anacionalni sdp-e izbacuje... biće toga sve više na kmetovskoj HRT

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije