Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraga

Simović osumnjičen za pokušaj ubojstva Kalinića

simović miloš (1)
MUP
14.06.2010.
u 15:12

Tužiteljstvo traži da se Simoviću odredi pritvor zbog bijega, opasnosti od ponavljanja djela te teških okolnosti počinjenja djela.

Protiv Miloša Simovića (31), pripadnika zemunskog klana, Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici, podnijelo je istražni zahtjev zbog pokušaja ubojstva Sretka Kalinića (36). Simović, koji je nakon pucnjave pobjegao pa je uhićen u Srbiji i odveden u zatvor Zabela, sumnjiči se da je 8. lipnja oko 12 sati iz neposredne blizine i neutvrđenog oružja u na jezeru Rakitje u Kalinića ispalio dva hica.

Kalinić je dobio dvije prostrijelne rane i oporavlja se pod policijskim nadzorom u KB Sestara milosrdnica. Tužiteljstvo traži sa se Simoviću odredi pritvor zbog bijega, opasnosti od ponavljanja djela te teških okolnosti počinjenja djela. Kako je on srbijanski državljanin, Srbija će vjerojatno tražiti ustupanje kaznenog progona jer ga Hrvatskoj ne može izručiti. Što se pak tiče Kalinića, koji osim srbijanskog ima i hrvatsko državljanstvo, Srbija je tražila njegovo uhićenje i izručenje, no dok se zakon i Ustav ne promijene, Kalinić ne može biti izručen Srbiji.

I Kalinić i Simović pripadnici su zemunskog klana, u bijegu su bili sedam godina, a obojica su u odsutnosti u Srbiji osuđena zbog sudjelovanja u likvidaciji srbijanskog premijera Zorana Đinđića. Iako je naša policija kao motiv pokušaja ubojstva navela sukob oko žene, srbijanska je to demantirala. Kalinić je hrvatskim policajcima navodno priznao likvidacije 20 ljudi, dok se po pisanju srbijanskih medija sa Simovićem pregovara oko statusa pokajnika. Obojica su, navodno, posljednjih godina radila za klan Darka Šarića, a Kalinić bi svoje prste mogao imati i u likvidacijama Cvetka Simića te Tripe Penovića u Zagrebu.

Komentara 3

FE
Fedele
18:59 14.06.2010.

P.S. U projekt svakako uključite Batu Živojinovića, Ljubišu Samardžića, Nedu Arnerić i Milenu Dravić. Da krimić bude - kriminalan !!! :)))

FE
Fedele
18:29 14.06.2010.

@ grom 007 Grome, poveži se sa Vrdojakom ili Bulajićem. Snimite igrani film i zaradite lovu ! Svi ćemo doći da pogledamo vaš film !! :)))

Avatar sultan46
sultan46
08:39 15.06.2010.

Nije mi jasno sto ADMIN ne banira ovoga GROM 007 Stalno pise jedno te isto i bezveze zauzima mjesto .. osim toga negdje je kopirao ovaj text i stalno ga ponavlja.. ko to jos cita??? ja sam da se obrise...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije