Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pregovori s EU

Šimonović: Otvaranje Pravosuđa čekamo u niskome startu

'04.05.2010., Zagreb - Ivan Simonovic, ministar pravosudja RH. Photo: Zarko Basic/PIXSELL'
'Zarko Basic/PIXSELL'
Autor
Stojan de Prato
05.05.2010.
u 18:55

Prije godinu i pol dobili smo naznake što bi u mjerilima za zatvaranje poglavlja moglo pisati pa smo radili na njihovu ispunjavanju, kaže Šimonović.

Nacrt zajedničkih pregovaračkih polazišta koji Europska komisija sastavlja za otvaranje poglavlja Pravosuđe i temeljna prava u Vijeće EU poslat će potkraj ovoga mjeseca. Rekao je to ministar pravosuđa Ivan Šimonović nakon razgovora s europskom povjerenicom za pravosuđe Viviane Reding u Bruxellesu.

– Tada će se zemlje članice početi usuglašavati o mjerilima za zatvaranje poglavlja, koja taj nacrt sadrži, što je pretpostavka da se ono konačno otvori – rekao je Šimonović.

On kaže da ta mjerila "nisu nešto što Hrvatska ne bi mogla ispuniti" iako nije želio navesti o kojim je mjerilima riječ "jer bi to bilo neprilično dok ona još nisu formalizirana".

– Prije godinu i pol dobili smo od EK naznake što bi u njima moglo pisati i u međuvremenu sigurno nismo vrtjeli prste, nego smo radili na njihovu ispunjavanju. Otvaranje toga poglavlja u lipnju čekamo u niskome startu – kazao je Šimonović te dodao:

– Nadam se ne samo da ću dočekati otvaranje poglavlja još dok sam na ovoj dužnosti nego da ću biti u prilici dogovoriti kako ostvariti mjerila za njegovo zatvaranje.

Komentara 4

KU
kumajela
20:46 05.05.2010.

Živio LEDO, hrvatski proizvod! Dolje sladoledari!

OB
-obrisani-
20:51 05.05.2010.

U niskom startu je svakako naš Šimnonović koji skoro praši petama vjetra u New York. A nama ostaje Domićka, Lozina, Banićka, Omejec, Šeks i mnogi drugi veseljaci. Jebe se Šimonovića šta Mađarska mora nema....

OB
-obrisani-
01:22 07.05.2010.

Šimonović: Otvaranje Pravosuđa čekamo u niskome startu ============================== Zahvakljujući svima vama koji se proseravate na vlasti od 2000. godine do danas, otvaranje Pravosuđa čekamo u klečečem startu ! ?????????????????????????????? + - 05.05.2010. u 20:51h splićanin_No1 je napisao/la: U niskom startutartu je svakako naš Šimnonović koji skoro praši petama vjetra u New York. A nama ostaje Domićka, Lozina, Banićka, Omejec, Šeks i mnogi drugi veseljaci. Jebe se Šimonovića šta Mađarska mora nema.... ================================ A po čemu ti misliš da je Šimonović puno bolji od spomenutih ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije