Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Arnold Uremović (23) danas će sjesti na optuženičku klupu

Simkea, dobrog duha Rijeke, iz obijesti bacio u Rječinu

simke
Nel Pavletić/Pixsell
20.12.2009.
u 17:31

Koliko se moglo doznati, Uremović ne poriče da je Simkea bacio u Rječinu, no učinio je to, kaže, “pijan, iz gluposti”. Pred sutkinjom Ikom Šarić ispričat će svoju priču.

Iz pritvora riječkog zatvora pravosudni će policajci u ponedjeljak u sudnicu, pred sutkinju Iku Šarić, dovesti Arnolda Uremovića (23) iz Matulja, optuženog za ubojstvo Vitomira Jovičića Simkea (36).

Tražio da repa
Jovičić, dobri duh Rijeke, 36-godišnjak dječje duše, do 8. je travnja, kad ga je Uremović bacio u Rječinu u kojoj se utopio, doista bio maskota grada, dobrodušan i spreman za sitniš pomoći i činiti usluge kome god je trebalo. Suđenje Uremoviću počinje samo desetak dana nakon što je na riječkom Trgu svete Barbare nasmrt pretučen creski student Aleksandar Abramov (23). Iz obijesti, nakon prepirke, Abramov je izudaran i ostavljen da se uguši u vlastitoj krvi. Taj je zločin po bezumlju sličan ubojstvu V. Jovičića.

Simke (nadimak po kojem su ga svi znali i ne znajući njegovo ime i prezime, op. a.) kobne se večeri pred okupljalištem riječke mladeži “Kontom” našao kao i mnogo puta dotad.

Zapodjenuo je razgovor s Uremovićem, no on ga je, tvrde tužitelji, ismijavao pred znancima i djevojkom koja je bila s njim, tražio od njega da repa za cigaretu, a onda ga je u jednom trenutku podigao, stavio pod ruku i bacio u hladnu Rječinu.

Uzbuna preko Facebooka
Simke je bio neplivač, iz Rječine nije izronio, njegovo tijelo pronađeno je deset dana kasnije kod lukobrana Porto Baroš. Na tijelu nije bilo tragova nasilja, uzrok smrti je utapanje, a Simkeu je u krvi nađeno 1,44 promila alkohola. No, tada se, zahvaljujući Facebooku, na noge diže cijela Rijeka, javljaju se mladi koji su nešto čuli, vidjeli, policija pokreće istragu, mediji pokušavaju rasvijetliti posljednje trenutke Jovičićeva života što sve dovodi do Uremovića. Mladi Matuljac tada je već bio pobjegao u Italiju, no, kazivao je kasnije, kad je pročitao da je za njim raspisana tjeralica, vratio se i predao policiji.

Koliko se moglo doznati, Uremović ne poriče da je Simkea bacio u Rječinu, no učinio je to, kaže, “pijan, iz gluposti”. Pred sutkinjom Ikom Šarić ispričat će svoju priču – da je mislio da Simke zna plivati, da ga je pokušao spasiti, da ga nije namjeravao ubiti i da mu je žao, no koliko će mu sudsko vijeće vjerovati, tek će se vidjeti.

Ključne riječi

Komentara 6

AV
avileno
18:02 20.12.2009.

Mozda cu biti ostar u osudi,ali da se kriminalci i ovakvi idioti kaznjavaju sa po 20 godina teskog rada,prije bi razmislili sto rade.Ovako ih osude na par godina zatvora i imaju bolje uvijete i hranu nego vecina gradjana Hrvatske.Iznimna vremena traze iznimne kazne.

Avatar zampzmija
zampzmija
19:35 20.12.2009.

Bahati i neodgojeni smrad,bili svoju Mamu ili Oca bacio u Riječinu? 40g.

Avatar Jana
Jana
09:39 21.12.2009.

Znači kaa si pijan možeš raditi što hoćeš. BORIMO SE PROTIV ALKOHOLIZMA .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije