Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISLAMSKA PRAVDA

Silovana, kažnjena, trudna, razvedena, izbičevana

bičevanje
26.01.2010.
u 16:17

Šesnaestogodišnja djevojka iz Bangladeša kažnjena je 101 udarcem biča jer je nakon silovanja ostala trudna, a kažnjen je i njezin otac. Silovatelj je oslobođen.

Šesnaestogodišnjakinja koju je u selu u oblasti Brahmanbaria silovao 20-godišnjak ostala je u drugom stanju. Zbog toga ju je otac brzo udao, ali je taj brak razvrgnut nakon nekoliko tjedana kad je otkrivena trudnoća.

Djevojka se toliko sramila da svojeg napadača nije ni prijavila; njemu je oprošteno jer se po šerijatskom zakoniku silovanje može dokazati samo svjedočenjem četvorice odraslih muških muslimana koji su bili očevici i nikakvi drugi dokazi se ne priznaju. Zbog izvanbračnog seksa djevojka je osuđena na 101 udarac bičem, a i njezin otac je novčano kažnjen; zapriječeno im je da će biti izopćeni u selu ako kazna ne bude plaćena.

Za bangladeške novine Daily Star djevojka je izjavila da joj je silovatelj upropastio život i da želi pravdu. Koliko je pravda moguća u šerijatskom zakonu, naročito ako ste pogrešnog spola, jasno je iz prethodno navedenoga.

Komentara 180

BI
biskvitmimislava
16:30 26.01.2010.

Pa kakav je ovo pravopis? Sramota.

BI
biskvitmimislava
16:32 26.01.2010.

Ah dobro, ako ništa drugo brzo ispravljate.

Očoćinskipe
20:21 26.01.2010.

ispravak: \"dostignuća novijeg doba\"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije