Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vjerski tabu
Povratak na članak

Sikh skinuo turban da bi pomogao dječaku. Onda se dogodilo neočekivano

Mladom Sikhu dobro se vratilo dobrim

Komentari 24

KT
KTM
21:58 25.05.2015.

Dobro se vraća dobrim.Živio

VL
Avatar Rin-Tin-Tin
Rin-Tin-Tin
00:12 26.05.2015.

Sviđa mi se produhovljenost i dostojanstvo koje izvire iz držanja ovog Sikha! Istinska ljudska figura koja nadrasta besramni poriv za grabežom. U usporedbi s Dr.Ivom, Nadanom, Merzelicom, Kikašem i Kerumom ovaj čovjek je vanzemaljac, više biće s druge planete!

VL
TA
tino.antonini
09:36 26.05.2015.

Vrag stari nema pojma o sikhima. Kao prvo njihova religija je liberalna i izuzev skidanja turbana, te totalna zabrana uzivanja duhana te slicnih po zivot opasnih supstanci, zaista život sikha ne obiluje navikama koje prizlaze iz religije. Radikalna novcana odricanja sikha u korist hramova cak uz ugrožavanje njihove egzistencije je izmišljotina. Napomena je da su sikhi kao pojedinci u prosjeku izuzetno bogati jer su izuzetno disciplinirani te su u povjesti slovili kao ratnička kasta koja je unatoč malobrojnosti dominirala Indijom. U novijoj povjesti -1947 godine su bili pred istrebljenjem kad je u sukobima u pakistanu muslimanska većna ubila nekoliko miljuna Sikha. Sikhi nisu fundamentalisti te fanatici a svjetovno je u njihovim životima mnogo više zastupljeno no religija te navike koje proizlaze iz iste. Generalizacije koje Vrag radi a bazirane na svom kamionđijsko malograđanskom miljeu ne opisuju na adekvatan način sikhe.

VL
OB
Objektivno...
08:25 26.05.2015.

... osim turbana svaki Sikh ima na desnoj ruci metalnu narukvicu "kala" i na leđima ili za pojasom - nož. Što bi se dogodilo nekoj Iranki ili ženi u Saudijskoj Arabiji da je skinula maramu i ozljeđenom stavila pod glavu.... - ne znam

VL
BS
bravo_sammir
22:46 25.05.2015.

Vrag stari pise fantazije. Kakvo iskustvo? Gdje im hram kupije kamione? Sto ne volim kad umno zatvoreni ljudi ne prihvacaju i ne mogu shvatiti nista dalje od svoje "avlije" pa daju ovakve generalizirajuce izjave i plase druge. Sto poslije, sve ih u logor da bi se stari vrag osjecao sigurnije?

VL
Avatar unfeeling
unfeeling
21:53 27.05.2015.

migaaa: tebi je bilo bolje, vjerujem da je, ali to ne znači da je svima bilo bolje. Da ne rastežem ovu temu samo ću reći ovo: da je valjalo ne bi ovako završilo. Toliko o ljubljenoj jugoslaviji.

VL
VS
VRAG STARI
21:23 25.05.2015.

Sikhi samci u stranim zemljama imaju eventualno madrac i deku u sobi i to je to. Rade za sitan novac, a sve što zarade daju u hram. Donacije crkvi su porezna olakšica, pa tako ne plaćaju porez. Pa kako žive,, e pa njihov hram (crkva) se brinu za njega. Nakon par godina kupe mu kamion i on postaje auto prijevoznik, a zaradu opet daje crkvi. Pri tome su nelojalna konkurencija domaćim prijevoznicima. Govorim iz iskustva iz Kanade.

VL
PC
pristojan covjek
09:15 26.05.2015.

skidam turban ovom mladicu

VL
Avatar varešak
varešak
16:54 26.05.2015.

Dobro se dobrim vrača.

VL
Avatar blederhund
blederhund
22:01 25.05.2015.

....pitanje je ...da li je on to opče želio..?..taj namještaj..

VL
Avatar strazar
strazar
00:48 26.05.2015.

nema vecih rasista od obojenih. samo svoje vole i pomazu. puno su gori od bjelaca.

VL
AC
acer7
00:27 26.05.2015.

svaka religija je tama i zamračnje uma. najveće zlo o ljudskoj povjesti je religija, bilo koja. netko kolje nožem kao ISIL, netko nezanjem i nemarom, netko time da je njegovo nedodirljivo jer je skinuo kapu s glave. srami se ljudski rode, umjesto da cijeni prirodu i svemir.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.