Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Siemens Hrvatska donirao udrugu Krijesnica

udruga Krijesnica
PR
Autor
PR članak
03.04.2013.
u 08:30

Zdravstveni radnici i psiholozi će koristiti računalo za rad s pacijentima koji će na njemu pisati školske zadatke korištenjem programa Učilica i drugih.

Predstavnici Siemensa Hrvatska donirali su udruzi za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima "Krijesnica" jedno prijenosno računalo koje će biti korištenu na Odjelu dječje onkologije u Klaićevoj bolnici. Zdravstveni radnici i psiholozi će koristiti računalo za rad s pacijentima koji će na njemu pisati školske zadatke korištenjem programa Učilica i drugih.

„Osobito mi je zadovoljstvo da nastavljamo uspješnu suradnju s udrugom Krijesnica. Djeci koja su suočena s ovom teškom bolesti moramo pomoći da nastave živjeti u što većoj mjeri poput svojih vršnjaka. Računalo je danas osnovni alat kako za učenje, tako i za zabavu. Nadam se da smo i ovom donacijom doprinijeli boljoj kvaliteti i onako teškog života u bolnici .“ izjavila je direktorica ljudskih resursa Marija Felkel koja je u ime Siemensovih djelatnika uručila donaciju.

U ime Udruge Krijesnica donaciju je primila Maja Boban, psihologinja koja će raditi s djecom u bolnici na doniranom računalu. Maja Boban je kazala kako su osim medicinske skrbi toj djeci neophodni i drugi oblici pomoći, poput pružanja psihološke pomoći te nastavka obrazovanja.

Udruga Krijesnice osnovana je 2000. godine, a njeni su članovi roditelji čija se djeca liječe na nekom od dječjih onkoloških odjela u Hrvatskoj, roditelji čija su djeca uspješno završila tretman te oni koji su izgubili dijete zbog maligne bolesti. Također, Udruga okuplja i niz stručnjaka na tom području koji aktivno sudjeluju u njezinom radu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?