Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Revizija presude

Šibenčani prosvjeduju zbog smanjenja kazne Šljivančaninu

sljivancanin (1)
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
1/3
08.12.2010.
u 20:27

Na slikoviti trg ispred šibenske katedrale građani donose svijeće zbog današnje vijesti iz Haaga, koju smatraju sramotnom i nepravednom prema Hrvatskoj i žrtvama Domovinskog rata

Šibenčani donose svijeće na Trg Republike Hrvatske, kod šibenske katedrale sv. Jakova i Gradske vijećnice, u znak davanja počasti svim žrtvama Domovinskog rata, potaknuti današnjom odlukom na Međunarodnom sudu u Haagu kojom je Veselinu Šljivančaninu zatvorska kazna za pokolj hrvatskih civila i branitelja u Vukovaru smanjena sa 17 na 10 godina. Unatoč laganoj kiši mnogi su se Šibenčani, među njima i branitelji, odazvali spontano priređenom prosvjedu zbog sudske odluke koju mnogi u Šibeniku smatraju sramotnom, nepravednom i teškim udarcem Hrvatskoj, Domovinskom ratu, a posebice obiteljima vukovarskih žrtava.

– Zbog današnje presude Haaškog suda, kojom je kaznu ratnom zločincu Veselinu Šljivančaninu za pokolj na Ovčari smanjio sa 17 na 10 godina zatvora, organizirali smo paljenje svijeća. Pozvali smo građane da od 19 sati donesu i zapale svijeću ispred naše katedrale u znak prosvjeda i u sjećanje na sve žrtve velikosrpske agresije na Hrvatsku – kazao je Zoran Lučić Luce koji je, čuvši vijest iz Haaga, s prijateljem Željkom Bračićem Bracom pokrenuo ovaj prosvjed.

Lučić, inače branitelj i ratni snimatelj, autor filmova o Domovinskom ratu, u kratkom je roku, kaže, u svega sat, dva uspio pokrenuti desetke Šibenčana koji su se odmah pridružili ovome prosvjedu. Učinili su to i šibenski gradonačelnik dr. Ante Županović i njegov zamjenik Franko Vidović.

Nešto poslije 20 sati na slikovitome šibenskom trgu, na krunici kamenitog bunara, zasjalo je mnoštvo svijeća, kojima su oni koji su ih donijeli izrazili svoje stajalište o dosadašnjim događanjima na Haaškom sudu.

Komentara 17

OB
-obrisani-
21:05 08.12.2010.

+ - 08.12.2010. u 20:43h utatica je napisao/la: i ja ću zapaliti svijeću ispred katedrale, pozivam građane zagerba da učine isto, jer ovaj događaj je sramota za civiliziranu Europu, za našu civilizaciju koja više brine o pravima pasa, o pravima homoseksulaca na paradu nego o pravu čovjeka na život, ovo je licemjerje da veće na može biti razumijem tvoju želju za reakcijom al vjeruj od te sviječe ovom psetu neče pasti ni dlaka s glave,radije osnujmo fond iz kojeg čemo platiti komandose koji če ga privesti u hrvatsku,znam da se za isti zločin nemože dvaput suditi,al u vukovaru je bilo toliko zločina da možemo naći bar jedan za koji ga možemo osudti,šljivančanin je simbol zločina koji je počinjen u vukovaru i taj simbol treba biti uništen,uvijek se pitam kako nitko iz obitelji u kojima je netko nastradao ne izvrši osvetu,zar nema nijedan otac,brat sin, majka kčer koja ima dovoljno časti da ovog psa smakne,ja ne pozivam na zločin da me nebi naše državno odvjetništvo krivo shvatilo i umjesto šljivančanina zatvorilo mene,nego se pitam zar od toliko stradaloih nitko nema muda da presudi ovom psetu

KU
kumajela
21:08 08.12.2010.

Treba izaći pred britansku ambasadu i konačno im javno reći SVE. Oni su podržavali klanje u Vukovaru, kao i ono na križnom putu.

UT
utatica
20:43 08.12.2010.

i ja ću zapaliti svijeću ispred katedrale, pozivam građane zagerba da učine isto, jer ovaj događaj je sramota za civiliziranu Europu, za našu civilizaciju koja više brine o pravima pasa, o pravima homoseksulaca na paradu nego o pravu čovjeka na život, ovo je licemjerje da veće na može biti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije