Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rok je 15. 8.

SHS Vladi dao ultimatum i najavio nove prosvjede seljaka

Tomislav Pokrovac
Davor Javorović/PIXSELL
27.07.2011.
u 12:08

Seljaci zahtijevaju formiranje cijene pšenice od 1,60 kuna po kilogramu te formiranje skladišnica i isplatu potpora do jesenske sjetve

Sindikat hrvatskih seljaka (SHS) dao je Vladi RH ultimatum do 15. kolovoza da ispuni zahtjeve sindikata ili će u protivnom ponovno krenuti u blokadu autocesta i graničnih prijelaza jer se na taj način Vladi može nanijeti najveća šteta, rečeno je na konferenciji za novinare SHS-a održanoj u Retkovcima.

Objašnjavajući zahtjeve, Tomislav Pokrovac, predsjednik SHS-a, rekao je da zahtijevaju formiranje cijene pšenice od 1,60 kuna po kilogramu te formiranje skladišnica kao i isplatu potpora u tekućoj godini do jesenske sjetve. Među zahtjevima spomenuti su i legalizacija poljoprivrednih objekata, štala i svinjaca, a od Vlade se zahtijeva da do kraja mandata isplati i zaostale potpore u ratarstvu i stočarstvu uključujući i kapitalna ulaganja iz 2008. i 2009. godine.

Govoreći o strahovima građana da će viša otkupna cijena pšenice značiti i veću cijenu kruha, Pokrovac je objasnio da u ukupnoj cijeni kruha najmanje sudjeluje cijena pšenice te da je presudna zarada pekara i trgovaca.

– SHS se više nikada neće odazvati sastanku kao što je bio onaj u Slavonskom Brodu koji je organiziran na način da je prije sastanka već sve unaprijed bilo dogovoreno, a seljaci još jednom prevareni – rekao je Pokrovac odbacujući i dogovor koji je prije nekoliko dana postignut između nekih seljačkih vođa, otkupljivača pšenice i Vlade RH oko otkupne cijene pšenice.

Pokrovac je konferenciju za novinare iskoristio i da pozove ministarstva i Vladu RH da utječu na cijenu repromaterijala za sjetvu koji je toliko skup da seljaci sada za kilogram gnojiva moraju dati četiri kilograma pšenice.

Komentara 33

CV
CENZURIRANO_VL
12:54 27.07.2011.

Haha, da naravno... drugi Stjepan Radic. Moram reci da je to odvratno naivno razmišljanje. Naravno da gleda prvenstveno svoje interese, a tek onda interese onih koji ga podupiru da se javlja ponekad.

KI
Kumek iz (HR.Zagorja)
12:58 27.07.2011.

HSS trba takove ko Pokrovac a ne poput Friscica . Pitajmo se zsasto se derziju ljudi na vodstvu HSS-a, koji ne vode nauke Dr.Stjepana Radica a ne te politike koja je poharala HDZ kooji je skrenuo sa puta Dr.Franje Tudjmana.. Poduzmimo nesto dok nije kasno .

KI
Kumek iz (HR.Zagorja)
12:46 27.07.2011.

BRAVO POKROVEC DRUGI Dr.STJEPAN RADIC ! Dakle Pokrovac je jedini koji se zauzeo za Hrvatske Poljoprivrednike i Seljake . HSS sa svojim Friscicem su zamarili na HSS i Dr.Stjepana Radica sramota jer swjediju u tom HSS-u. a ne vodiju raqcuna o svojoj zadaci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije