Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krvavi blagdani

Shizofreni sin nasilnog oca smatrao krivim za majčinu smrt

\'25.04.2011., Zagreb - U zagrebackom naselju Borovje sin je iz vatrenog oruzja ubio svog oca i brata. Pokusao je ubiti i macehu no ona je uspjela pobjeci iz kuce.Ubojica je odmah uhicen. Balkon stana
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/7
Autori: Marina Škalić/VLM, Sonja Hoffman
26.04.2011.
u 20:40

J. S. prvo je u stanu smaknuo mlađeg brata. Pričekao je oca na parkiralištu. I njega je ubio. Ranio je njegovu partnericu

Mrzim te! Odi u p.... materinu! – vikao je osumnjičeni J. S. (31), shizofreni bolesnik koji je kući stigao dva dana prije iz psihijatrijske bolnice Vrapče, dok je u ponedjeljak u 18.40 sati pištoljem marke PHP kalibra 9 milimetara u ruci prilazio očevu golfu ispred kućnog broja 11 u Ulici grada Chicaga u zagrebačkom Borovju.

Ženi pucao u glavu i trbuh

Očevici kažu da se prije toga, čekajući da dođe otac, šetao po susjedstvu. Nakon što se otac M. S. (55), umirovljeni policajac, parkirao, prišao mu je dok je još sjedio u automobilu, primio ga za kosu i u glavu mu ispalio dva hica.

Zatim se skrio u vežu gdje se pritajio i čekao da susjeda i očeva partnerica J. B. (57) izađe iz zgrade, prepričali su susjedi. Čuvši hice, J. B. je istrčala iz veže i otrčala do automobila, a ubojica ju je sustigao.

– Njezini su jauci odjekivali naseljem – kazali su susjedi.

– Što plačeš? Je li ti ga je žao? I tebe ću ubiti! – urlao je pomahnitali J. S. na očevu partnericu. Prestravljena žena uzmicala je pred mladićem koji je u ruci držao pištolj.

– Spotakla se o rubnik i pala na leđa, a ubojica joj je, dok je ležala, ispalio jedan hitac u glavu i dva ili tri u trbuh te ju teško ranio – otkrivaju prestravljeni susjedi.

– Mama, mama! – zazivala je žrtvina kći s balkona dok je netko od stanara molio mladića da baci pištolj.

Dok se stravična scena odvijala na ulici, nitko od susjeda nije znao da je mladić u obiteljskom stanu na petom katu ubojiti pohod započeo izvukavši pištolj ispod očeva kreveta te u stanu ubio svog brata F. S. (25), vodoinstalatera.

Mirno je dočekao policiju te se predao bez otpora. Potpuno smiren stigao je sinoć i u bolnicu Vrapče, gdje se i sada nalazi.

Zamjerao opijanja i žene

U petak njegov se otac pojavio navodno u Psihijatrijskoj bolnici Vrapče. Inzistirao je da njegova sina puste kako bi kod kuće proveo uskrsne blagdane. No, neslužbeno smo doznali, mlada liječnica nije se usudila pustiti ga pa se ljutiti otac po sina vratio sutradan kada je u smjeni radila mladićeva liječnica.

S obzirom na to da se tada J. S. doimao mirnim, popustila je agresivnom ocu i dala pacijentu “izlaz za vikend”. Liječnici tada nisu mogli predvidjeti da terapija lijekovima neće biti dovoljna. Ipak, upoznati sa slučajem kažu da je riječ o shizofrenom pacijentu koji je, uz osnovnu bolest, razvijao i simptome paranoje, a takva kombinacija je vrlo nepredvidiva!

Iz bolnice Vrapče doznajemo i da je J. S. prvi put hospitaliziran 2008. godine, a nakon toga na liječenje se vraćao četiri puta. Simptomi su se pogoršali nakon što mu je pred očima, prije više godina, nakon svađe s ocem, majka umrla od srčanog udara.

Neslaganje s ocem često je eskaliralo, a povijest bolesti pokazuje da mu je sin J. S. zamjerao česta opijanja i ljubavnice, a krivio ga je i za majčinu smrt. Nakon boravka u Vrapču slijedi sudska istraga i vještačenje, koji će pokazati je li osumnjičeni J. S. bio neubrojiv. Također, neslužbeno doznajemo, preispitat će se i odgovornost liječnika.

Komentara 20

MP
mparac3
00:38 29.04.2011.

Mislim da je otac (bivsi policajac, izuzetno agresivna osoba....), iskljucivi krivac za smrt majke ubojice, za ubojicinu bolest, te, u konacnici, i za svoju sudbinu zlu..... Pocinitelj je nesumnjivo izvrsio svoj cin pod okolnostima koje iskljucuju kaznenopravnu odgovornost istog, aa njegovim lijecnicima se uistinu nema sto zamjeriti (s obzirom na sve cinjenice koje su prethodile njegovu pustanju na vikend)......

OB
-obrisani-
20:50 26.04.2011.

kako su živjeli tako su i skončali.....ovo je kraj jedne familije

MN
maja-n
21:49 26.04.2011.

jedna tužna obiteljska priča s tragičnim žavršetkom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije