Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pronađene sestre

Centar za socijalnu skrb sestre Petru i Iris oduzeo roditeljima

petra i iris galić
Foto: Nestali.hr
1/11
03.04.2012.
u 10:40

Djevojčice su odlutale desetak kilometara od Zaprešića kako bi prenoćile u kući koju su njihovi roditelji htjeli kupiti

Sestre Petra (12) i Iris (10) Galić čiji je nestanak podigao na noge interventnu policiju, pse tragače, vatrogasce...nakon što su pronađene nisu se vratile kući već ih je Centar za socijalnu skrb oduzeo roditeljima te ih na 60 dana dao baki, Mirjani Čižmek iz Turopolja.

Naime, kako su roditelji Sanja i Tomislav Galić otkrili gostujući na Dnevniku 3 HTV-a, djevojčice su otišle do kuće koju su oni htjeli kupiti kako bi riješili podstanarsku situaciju. Razbile su prozor, ušle u kuću i ondje provele noć.

- Jako su željele da ondje svi zajedno živimo, razbile su prozor, ušle unutra i tamo prenoćile. Još im je neka baka iz susjedstva dala kobase i kruha, nije znala da ih traže - ispričali su roditelji sa smješkom.

- Nemamo drugih problema osim financijskih - dodao je otac Tomislav.

Kriminalist Željko Cvrtila potvrdio je da su djeca pobjegla zbog loše obiteljske situacije te žudnje za zajedničkim obiteljskim životom. Također je otkrio kako je Centar za socijalnu skrb još prije ovog slučaja posjetio obitelj Galić. Iako ne zna zašto, smatra da razlog ipak nije zlostavljanje.

Baka Čižmek iz Turopolja  smatra da je odluka centra predrastična jer se, kaže, svakom roditelju može dogoditi da djeca odlutaju. Obitelj Galić u Zaprešić je prije godinu dana doselila iz Zagreba, gdje su, međutim, već bili u određenom tretmanu socijalnih službi, a zaprešićki školarci pričaju kako su curice i prije znale "odšetati" od kuće.

Pronađene su  u utorak poslijepodne na ulici u Mariji Magdaleni pokraj Pušćanske Dubrave, gotovo 10 kilometara dalje od grada.

Ostavile jakne u parku i otišle u šetnju 

Policija, lovci i vatrogasci cijeli su dan detaljno češljali teren oko dvorca Lužnica i obližnje šume u potrazi za djevojčicama. Sestre su nestale u ponedjeljak  iz parka pokraj svoje zgrade. Kako su nam rekli neki od susjeda, djevojčice su se ondje igrale te su oko 17 sati rekle da se idu prošetati do dvorca Lužnica. Kazale su da se brzo vraćaju. Jakne su ostavile na ljuljačkama, a kako se djeca nisu vraćala kući, u park je došao i njihov otac te se raspitivao o njima. Uzeo je jakne i djeci koja su ondje bila kazao da djevojkama poruče, kad ih vide, da je bio tu, uzeo jakne i neka one dođu doma.

Kako djece i dalje nije bilo, roditelji su, kazali su nam susjedi, nakon osam sati ponovo došli do parka te ih dozivali. No traga im nije bilo.

U potrazi za njima teren oko Zaprešića češljala je interventna policija u čak sedam terenskih vozila, a cestu uz rubove šume koja vodi do Pušćanske Dubrave češljali su i vatrogasci. Roditelji djevojčica danas su bili u policiji, a kako doznajemo, obitelj Galić prije nekoliko mjeseci doselila se u stan u kojem su podstanari. 

Tražili pomoć građana

Petra je visoka 160 centimetara, ima kestenjastu ravnu kosu i svijetloplave oči. Srednje je tjelesne građe. U vrijeme nestanka bila je odjevena u zelenu majicu dugih rukava, plave traperice i bijele tenisice.

Iris (10) visoka je 145 centimetara, ima ravnu kestenjastu kosu i kestenjaste oči. Srednje je tjelesne građe i ima ožiljak ispod brade. U vrijeme nestanka bila je odjevena u sivo-crvenu prugastu majicu, donji dio ljubičaste trenirke i bijele tenisice.

Ključne riječi

Komentara 98

SI
silversurfer22
10:55 03.04.2012.

..dragi Bože, čuvaj dječicu.....

AU
autoritet
10:56 03.04.2012.

Zaboga kaj se ovo događa

XN
xnet0822
10:48 03.04.2012.

Cure, što vam bi ? Vratite se natrag doma, i da vam nikad više nije palo na pamet da ovako odete bez riječi ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije