Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stravična noć

Šestero mladih poginulo u požaru u noćnom klubu u Novom Sadu

novi sad nesreća (1)
Marko Mrkonjić/PIXSELL
01.04.2012.
u 08:35

Požar su vjerojatno izazvale neispravne instalacije ispod pozornice, kaže glasnogovornica suda

Gust dim, snažan plamen i strašna panika. Izbezumljeni mladići i djevojke skakali su s galerije pokušavajući naći izlaz iz vatre. Stravičan je to prizor koji je dočekao novosadske vatrogasce kada su kročili u Conrast, noćni klub užasa. Telefon za uzbunu zazvonio im je u 2.21 sati. Tri minute kasnije bili su pred vratima. U tom trenutku nisu ni slutili da šest beživotnih tijela leži na podu toaleta – sklupčani u posljednjoj kabini.

Možda su i prskalice?

Marina Aničić (25), njezina vršnjakinja Tamara Miladinović, godinu dana starija Milena Dalmacija, Zoran Ignjatović (28), Marko Pavlović (29) i Renato Vuković, kojemu je bila 21 godina, bili su mrtvi.

– Nismo znali da je netko u toaletu dok nismo našli tijela – kaže nam Darko Jocić, šef smjene. Vatrogasna je postrojba u neposrednoj blizini kluba.

– Bili su mrtvi prije našeg dolaska, vjerojatno i prije dojave. Uz toliku količinu dima, nisu, na žalost, imali nikakve šanse – kaže Jocić.

Kada su stigli, požar se već bio razbuktao, plamen je izbijao kroz krov.

– Znali smo odmah što nas očekuje. Bila je velika gužva, nismo mogli raščistiti teren i prići. Uz pomoć policije riješili smo to za nekoliko minuta. Požar je zahvatio disko, nismo nikako mogli doći do stradalih – ističe, pak, vatrogasac Danijel Siladži. Takvu tragediju on i njegovi kolege nisu doživjeli. Dvojica su gasitelja zbog napora dehidrirala pa im je ukazana pomoć. Vatrenu su stihiju obuzdali za samo 20 minuta, no potpuno su je ugasili u pet ujutro.

Trodnevna žalost

Pojedini su očevici u nedjelju nagađali kako je moguće da su se nesretni mladići i djevojke zaključali u toalet na galeriji, misleći da će se tako spasiti od vatre. Biljana Lazić, glasnogovornica Osnovnog suda u Novom Sadu, kaže nam da su požar navjerojatnije izazvale neispravne instalacije koje su bile ispod pozornice. Za daljnje vještačenje uzeta su i dva hard diska jer se pretpostavlja da možda postoji video snimak. Uz teoriju o neispravnim instalacijama, očevici su proširili i priču da je vatra mogla buknuti i od prskalica koje su plesačice dijelile posjetiteljima.

Vatrogasci ne žele špekulirati ni je li požar pospješilo otvaranje prozora na krovu, što je netko u lokalu učinio navodno kako bi dim izašao. Vlasnicima kobnog kluba inspekcija je već ranije ispisvala prijave.

– Tražili smo da se poduzmu određene mjere – rekao je protupožarni inspektor Dragoslav Durkelić, ne odgovorivši jesu li vlasnici i korigirali nepravilnosti.

Tuga, muk i odmahivanje glavom u nevjerici. Slika je to Novog Sada nekoliko sati nakon nesreće. Poznati disco koji postoji bar 20-ak godina. Ranije je bio, pričaju nam rock-klub, no zadnjih godina na repertoaru je bila folk glazba.

– Novi Sad je nijem od bola zbog stravične tragedije koja nas je zadesila – kazao je gradonačelnik Igor Pavličić nakon izvanredne sjednice Gradskog vijeća na kojoj je proglašena trodnevna žalost za šestero poginulih. Zbog nje je otkazan i koncert Hladnog piva. Na očevid su došli ministar Ivica Dačić i direktor policije Milorad Veljović.

Ključne riječi

Komentara 23

DE
DERAN
10:12 01.04.2012.

u pitanju su deca između 17-20 godina...... sakrila se u toaletu misleći da će se tako spasiti protiv požarni aparat (jedini) je bio neispravan......a vatrogasci su udaljeni 300-400 metara...u istoj ulici..... siguran sam da niko neće odgovarati

SA
sanjap
10:35 01.04.2012.

Ovo je 3. požar u istoj diskoteci od 1990, drugi požar u istoj diskoteci sa žrtvama?!? Vlasnik diskoteke nikad nije , koliko se ja sećam, bio niko \"normalan\". Uvek \"neko iz podzemlja\" ,ili \"njima\" blizak (to znači uvek blizak politici-naravno). Ko je nekad posetio ovu \"znamenitu\" diskoteku u NS-u, zna da tamo nikad nisu ni poštovana neka protivpožarna pravila (šta to beše?). Ako uđete, a desi se požar-bolje se sami ubite! Diskoteka je UVEK imala dozvolu za rad, bez obzira ko je na vlasti!?!

DE
DERAN
10:01 01.04.2012.

pozdrav iz novog sada....danas je dan žalosti ovo je primer ko je na vlasti i kakvi ljudi vladaju.....sve je mito i korupcija sve su rođe i stranačke kolege...niko ništa ne radi isto se desilo u centru ns-a pre par godina,tada je poginulo 8 mladih....sve što je država i grad učinio je spomen ploča....i tu se sve završava doznaje se da je pp aparat bio neispravan.....a da je požar izbio na bini izbori se bliže....sad će im to koristiti....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije