Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
operacija spice

Iz pritvora pušteni bivši menadžeri Podravke i Fime, Šestak zadržan

podravka (5)
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/10
18.03.2010.
u 15:11

Četvorica puštenih mora Županijskom sudu predati svoje putovnice te im je zabranjen kontakt sa svjedocima iz Mađarske.

Darku Marincu, Milanu Horvatu, Saši Romcu i Josipu Pavloviću, osumnjičenim menadžerima u aferi “Spice” zbog malverzacija dionicama Podravke, zbog čega je koprivnička tvrtka oštećena za gotovo pola milijarde kuna, sudac istrage Krešimir Devčić danas je ukinuo istražni zatvor u kojem su proveli pet mjeseci.

Slobodni uz mjere opreza

Iz Remetinca su na slobodu izašli pod posebnim mjerama - moraju Županijskom sudu u Zagrebu danas dostaviti svoje putovnice te ne smiju kontaktirati sa svjedocima iz Mađarske koji još trebaju biti ispitani putem međunarodne pravne pomoći.

Iza brave je tako ostao jedino Zdravko Šestak, također osumnjičen u aferi, kojem je sudac produžio istražni zatvor za mjesec dana. To je inače rok u kojem USKOK treba ispitati mađarske svjedoke. USKOK-ova istraga proširena je protiv Zdravka Šestaka u dva navrata: zbog toga što je dodatno osumnjičen da je sudjelovao u “izvlačenju” 10 milijuna kuna iz Podravke preko križevačke tvrtke Zvonka Belje “Gradec” te zbog toga što je potpisao ugovor kojim Podravka jamči povrat kredita od 34 milijuna kuna mađarskoj OTP banci dionicama Ine.

Dočekale ih obitelji

– Bolje da vam ništa ne govorim – kratko je pred novinarima po izlasku iz zatvora prokomentirao Darko Marinac, bivši predsjednik Podravkine uprave, ujedno i prvoosumnjičeni u čitavoj aferi oko neprijateljskog preuzimanja jedne od najpoznatijih hrvatskih prehrambenih tvrtki njezinim novcem. Pred zatvorom ga je, kao i ostale osumnjičene, dočekala obitelj te su se u crnom golfu zaputili prema svojoj kući od petstotinjak četvornih metara na Vrhovcu, jednoj od elitnijih četvrti u metropoli. Zanimljivo je da je bivši Podravkin menadžer, čini se, dobro znao što ga uskoro očekuje pa je prije uhićenja u listopadu prošle godine svu svoju bogatu imovinu prenio na obitelj.

Vjerojatno je tako želio izbjeći njezino moguće oduzimanje pa je tako dvije kuće na Vrhovcu, imanje u Kupeč Dolu u blizini Jastrebarskog, na kojem ga je policija i uhitila jer nije pronađen na adresi stanovanja, te vikendicu u Donjoj Kladi pokraj Senja prepisao na suprugu Borjanku, sina Draška i kćer Andreju.

Slično je postupio i s dionicama. USKOK je najavio žalbu na odluku suca o puštanju četvero osumnjičenih na slobodu, ali je zadovoljan što je sudac prihvatio njegov stav kako oni mogu i dalje utjecati na svjedoke zbog čega se sudac i odlučio na dodatne mjere opreza. Inače, na početku ožujka iz Remetinca je izašao i Srđan Mladinić, vlasnik posrnulog splitskog SMS-a, osumnjičen u aferi zbog toga što je njegova tvrtka sudjelovala u transferu milijuna koji su “curili” iz Podravke.

Horvat: Smršavio sam u Remetincu

Milana Horvata u Varaždinu su oko 18.20 sati dočekali članovi obitelji i prijatelji. Susret je bio emotivan, a prije nego što je ušao u svoju obiteljsku kuću, Horvat nam je kratko rekao: - Drago mi je da sam došao doma. Istaknuo je da je boravak u Remetincu imao i dobru stranu jer je, kako kaže, smršavio. Komentirajući cijelu aferu, Horvat je rekao: - Sve se vidi koliko sam ja ukrao, samo pogledajte skromnu kućicu u kojoj živim.

Komentara 23

OB
-obrisani-
15:37 18.03.2010.

..a dali drug Cácíc´moze kontaktirati sa Madjarima (koji su ga sa zabunom, pustili vani za 1000$)..??

BI
bizzwizz05
15:42 18.03.2010.

u kini bi ih već smaknuli.

WE
western01
06:43 19.03.2010.

...zasto je Sestak zadrzan a svi ostali pusteni....neshvacam ..da li je Sestak mogao sam napraviti toliki kriminal?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije