Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Šešeljeva protuhrvatska logoreja nije eksces nego trajna i postojana velikosrpska ideologija

Nakon što je Haaški sud skandaloznom odlukom oslobodio Vojislava Šešelja, srpski se Barbarogenij vratio tamo gdje je sredinom osamdesetih godina prošloga stoljeća i počeo šovenski halabučiti o Velikoj Srbiji...

Komentari 38

IN
inside222
12:58 26.11.2014.

Nije problem što Velika Srbija i dan danas živi u glavama "susjeda" s istoka, iako bi se i oni trebali osoboditi mračnih misli ukoliko misle u EU, nego je problem što u Hrvatskoj trenutno imamo ljude koji direktno potpomažu tu ideju. Mislite da je slabljenje Hrvatske slučajan čin. U našoj Vladi sjedi 48,6% srba, žena našeg predsjednika je srpkinja i svi oni imaju u svojim glavama, bar načelno, ideju da srbi zavladaju ovim prostorima kao što nikad nisu. I sad će se naći netko tko će reći da brojim krvna zrnca. Nema zemlje u svijetu koja je 20 i nešto godina od rata dopustila da u njenoj vladi sjedi pola pripadnika tog istog naroda koji su je razarali. Pa pitam takve da li bi bilo moguće 1965. godine u Francuskoj imati pola vlade koji su pripadnici Njemačkog naroda. Naravno da ne, to je moguće samo kod nas!!

VL
ZA
Zahumlje
12:08 26.11.2014.

Seselj ujedinio Hrvate i jos se nesto bune protiv njega. Svasta. Izgleda da samo Seselj moze ujediniti Hrvate.

VL
NA
Nadalinaaa
13:26 26.11.2014.

Još ćemo mi zahvaljivati Haaškom sudu što je pustio Šešelja na slobodu. Šešeljeva brutalna istina o vječnoj velikosrpskoj ideji totalno raskrinkava brigu naših političara o "regionu". Šešelj to naziva pravim imenom. Nije ni Jugoslavija, ni region, nego ono što zbilja jest - Velika Srbija.

VL
SP
Spezispezi
12:55 26.11.2014.

Šešelj što više priča tim više razobličuje Srbiju i srpsku politiku devedesetih i uopće ne šteti Hrvatskoj, nego naprotiv koristi u detekciji ljudi i politike koja je izazvala rat i stradanja. Ujedno detektira jad i plitkost naših političara koji su se uhvatili komentirati toga jadnika na samrti u svakom pogledu, umjesto da se bave propadanjem vlastite države i rješavanjem pitanja posla, gladne djece i obitelji u Hrvatskoj.

VL
Avatar mili99
mili99
14:28 26.11.2014.

Da li je Vlada za deklaraciju o Šešelju, s obzirom da Šešelj podržava ministricu Pusić, a i aktuelnog predsjednika Josipovića?

VL
Avatar dmitarX
dmitarX
12:38 26.11.2014.

Tako je, Milane!

VL
Avatar EU afrodita
EU afrodita
18:14 26.11.2014.

ajde barem su se oko Šekija stranke ujedinile...a kada ćemo vidjeti ujedinjenje oko reformi i gospodarskog programa?

VL
H2
hercegovac - 2
13:57 26.11.2014.

Puštanje na slobodu ovog zlikovca nije slučajno, a Hrvatska politika na čelu sa jugo-komunističkim nostalgičarima nije sposobna niti želi suprostaviti se velikosrpskim jurišnicima sa istoka, a pisanje pisama, deklaracija i slično je zaista smješno. Ti velikosrpski ideolozi kroz program SANUSANU 2 to koriste i imaju uporište u ovoj nenarodnoj vlasti u Hrvatsko koji još uvijek sanjaju bivšu državu u drugom obliku stvaranjem neke balkanske regijonalne asocijacije ponašajući se kao da nismo članica EU što je vrlo opasno, nezamislivo i ravno izdaji Hrvatske nezavisnosti (vode Državu koju nisu htjeli i cilj je uništiti sve Hrvatsko) koja je stečena na toliko prolivenoj nevinoj krvi .Zato nam se i dešavaju Šešelji, Vukovar, paljenje Hrvatskih zastava, četnička orgijanja oko Vukovara i slično i pitam dokle...

VL
KI
Kissinger
17:39 26.11.2014.

milanče-nisam pročitao tvoje "laprdanje".po naslovu se vidi da si bosančeros.taj tvoj šešelj je dičkin pim u zemunu ka i ti na trešnjevci.ostavite bolesnika da na miru umre.

VL
NT
Nikola Turajlić-jaružalo
13:52 26.11.2014.

Hvala Dragom Bogu što je omogućio izlazak Šešelja iz Haškog suda, jer su se cijela Hrvatska kao i Europa postavile na zadnje noge i tako pokazale kako se u odsutnim trenucima bori za Lijepu našu i njene interese. Mali milion hrvatskih esencijalnih problema je u odnosu na Šešelja zanemarljiv, a njihovo rješavanje je ostavljeno Svevišnjem, zar ne?

VL
NT
Nikola Turajlić-jaružalo
16:29 26.11.2014.

Simptomatično je kako hrvatski veledomoljubi ne koriste hrvatske riječi, a pogotovo novogovor u svojim tekstovima. Tako za "logoreju" postoje izvorne hrvatske riječi, a bogami i novokovanice, koje je autor mogao primjeniti u slavu i na radost domicilnih Hrvata i neovisne Hrvatske. Pripadnici dijaspore preživljavaju Tantalove muke zbog neispravnosti naših rječnika, dok Hrvatine sa dna kace, koriste "logoreju" i slične nenarodne riječi, zar ne?

VL
BM
Boris Markovic
22:44 26.11.2014.

Zakaj Hrvatska ne bombardira srbiju?

VL
MJ
mjur
08:38 27.11.2014.

Nije li mozda istina na drugoj strani. I vrapcima na grani je bistro da je Seselj Hrvat, iako tvrdi da je Srbin. Moguce da je ubacen u Srbiju da bi njegovi nalogodavci, koji opet nisu Hrvati, obavili svoj dio posla. Npr. Tudyman, Susak, Bobetko, Markac, Cermak, Glavas, Hebrang, Seksz, Gotovina itd. itd.

VL
HO
hoor
13:59 26.11.2014.

A da se recimo prestanete ljutiti na šešelja i počnete se sprdati na njegov račun i na račun primitivaca koji ga slušaju i slijede? mislim da bi to polučilo puno više efekta.. ovako je svaka vaša reakcija predviđena od njegove strane.. i sve ide točno onako kako je on to sebi zacrtao..

VL
LU
luftbrenzer
13:13 26.11.2014.

Šešelj je sam priznao da se šegači s Hrvatima (bacio dudurbak za lov somova), no Hrvati, umjesto da ga ignoriraju, čvrsto su zagrizli mamac i sve dublje gutaju pripravke iz kuhinje ludog Voje. U Srbiji Šešelj uživa kudikamo manje publiciteta,a, dok mu u Hrvatskoj daju kraljevski tretman. Mi Hrvati nikako da shvatimo da više prčkanja po dhreku izaziva to jači smrad. U to se neugodno uvjerila Vesna Pusić, kad je Srbiji odaslala izraze sućuti povodom povratka Šešelja. Bez obzira na njegovu skandaloznu retoriku, treba ga ignorirati i marginalizirati, kao što rade u Srbiji, a ne mu davati barnumski publicitet poradi jeftinih predizbornih političkih poena.

VL
DU
Deleted user
13:04 26.11.2014.

Ja sam nacuo da Vucic hoce Karamarku za Bozicne blagdane da pokloni Seselja:))

VL
Avatar Chicha
Chicha
15:11 26.11.2014.

Ispravka: Haaski sud je skandaloznom odlukom oslobodio Gotovinu, dok je Seselja privremeno otpustio zbog teske bolesti!

VL
ST
Stipeprof
17:18 26.11.2014.

Znači li to da doček ratnog zločinca Daria Kordića pokazuje da je fašizam trajna odrednica Hrvata?

VL
PA
patuljčica..
12:30 26.11.2014.

Nacionalisti, svi ste isti. Na svu sreću da se juga raspala, tko bi trpio sve te nacionaliste, srpske, slovenske, makedonske ........ ovako moram trpiti samo hrvatske. A budući da je Hrvatska članica EU, značaj nacionalizma sve je manji. Iako ga,, naravno i u EU ima.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.