Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pleternica

Seljaci ne odustaju od zahtjeva da se poticaji isplate do kraja rujna

čobi
13.08.2011.
u 00:24

S legalizacijom objekata počet ćemo već u rujnu - najavio je ministar Čobanković

Ministar poljoprivrede Petar Čobanković u petak navečer se u Pleternici ponovo sastao s predstavnicima seljačkih udruga Slavonije i Baranje, a na dnevnom redu su bile dobro poznate teme kao što su legalizacija gospodarskih objekata poljoprivredne namjene, isplata poticaja, prodaja državne zemlje, prolongiranje referentne godine i druge.

- Nećemo odustati od naših zahtjeva da nam se poticaji za 2010.godinu isplate do kraja rujna. Ministar predlaže da isplata poticaja krene u siječnju ali nama trebaju novci za jesensku sjetvu - kazao je predsjednik Koordinacije udruga Dragutin Dukić. Seljaci su također ustrajni u svom traženju da referentna godina za njih ne bude 2011. nego 2012. a oštri u svojim primjedbama bili su i kada je riječ o državnom zemljištu. Pojedini čelnici jedinica lokalnih samouprava, istakli su neki, ponašaju se kao šerifi i usprkos provedenim natječajima zemlju na kraju prodaju 'odabranim' pojedincima i članovima njihovih obitelji a bez zemlje ostaju oni koji su ju godinama obrađivali iako su za nju ponudili najviše novca. Najveće primjedbe pristigle su od seljaka općine Jakšić.

Sudionici sastanka u Pleternici najzadovoljniji su bili onim što je ministar kazao o legalizaciji objekata poljoprivredne namjene.

- Donijeli smo zakon i time stvorili preduvjete da se ti objekti legaliziraju uz minimalne naknade. Na neke stavke tog postupka ne možemo nažalost utjecati jer su one, kao npr. plačanje komunalnog doprinosa, u nadležnosti jedinica lokalne samouprave ali se nadam kako će i one pomoći da se ova problematika riješi. S legalizacijom objekata počet ćemo već u rujnu - najavio je ministar Čobanković. Gradonačelnik Pleternice Franjo Lucić, koji je prisustvovao sastanku sa seljacima, obečao je da će se Grad Pleternica odreći komunalnog doprinosa od svih seljaka koji budu željeli legalizirati svoje objekte a apelirao je i na ostale gradonačelnike i načelnike da učine isto.

Ključne riječi

Komentara 11

DU
Deleted user
08:41 13.08.2011.

Legalizacija, legalizacija, legalizacija! Pa do kada će ova država podržavati lopove?

12
12345
08:56 13.08.2011.

ti si neki pametni.

CH
chainsaw.
11:50 13.08.2011.

obratite paznju gdje je otvoreno vino, a gdje je cola. ta se cola vraca u frizider kako je i dosla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije