Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRETAN KRAJ
Povratak na članak

Seli se iz kamp-kućice: Branitelj bez doma dobio stan

Alenku Baraču Roji ključeve podstanarskog stana uručio je Dragan Primorac, predsjednik Cro Unuma.

Komentari 4

SU
SUXESOR
18:43 19.09.2011.

...............caca: Pa sta cekas ?? sve ih na vjesanje, ako ne smijes sam to napravit pozovi dolazimo......................!!

VL
ĆA
ćaćaća
17:00 19.09.2011.

nema se tu šta reći..naši branitelji sad dobivaju stanove na jedvite jade a u hrvatskoj puno bivših četnika je dobilo patizanske stanove i mirovine...

VL
MV
Mato Vilac
23:53 19.09.2011.

Poznajem branitelja koji je bio u ratu, nosio iniformu od 1991. do 1998. g. Godine 1998. dobio je otpust iz vojske. Psihički je bolestan i bolnički je liječen od psihičkih bolesti. Posljednjih godinu i pol on, starica majka i otacotac ,starac; koji je bio 7 godina nepokretan, živili su od 500 kuna pomoći za njegu. 500 kuna za režije,hranu ...za život .Zbog malo zemlje izgubili su mala primanja (opskrbnina). Ne bi preživjeli bez pomoći susjeda, a ništa im nije bilo teže nego obratiti se nekome. Moliti pomoć pred trgovinom. Pred dva mjeseca otac je umro, a branitelj čeka rješenje komisije mirovinskog. Ma kakav odgovor bio, sramotno je zapostaviti ljude koji su 8 godina nositli hrvatsku uniformu. Poznajem stotine penzionera i invalida rata. Ovaj je najbolesniji ali i najsiromašniji i zato nema ništa. Presiromašan je da bi ga država primjetila. Presiromašan je da bi bio u mirovini ili imao neke prihode ( koje su brojni zdravi kupili).

VL
DO
doktorica
10:54 20.09.2011.

2500 kuna mirovine primaju i oni koji su cijeli život radili u teškim uvjetima.Država treba stvoriti zasebni fond za branitelje iz kojega će se isplačivati njihova naknada i osigurati im stanove.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.