Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sporazum iz 1999.

Šeks: Ustupanjem teritorija BiH odričemo se suvereniteta

smjena,Jadranka Kosor,Vladimir Šeks (1)
Željko Lukunić/PIXSELL
30.07.2012.
u 15:15

Za ratifikaciju sporazuma Tuđman-Izetbegović iz 1999., prema kojemu Hrvatska BiH prepušta vrh poluotoka Kleka i otočiće u Malostonskome zaljevu, morat će se osigurati potpora dvije trećine saborskih zastupnika, tvrdi Šeks

HDZ-ov saborski zastupnik Vladimir Šeks rekao je danas za Hrvatski radio kako će se za ratifikaciju sporazuma Tuđman-Izetbegović iz 1999., prema kojemu Hrvatska BiH prepušta vrh poluotoka Kleka i otočiće u Malostonskome zaljevu, morati osigurati potpora dvije trećine saborskih zastupnika budući da je, ocijenio je, riječ o odricanju od suvereniteta.

Otočići u Malostonskome zaljevu povijesno su uvijek pripadali Hrvatskoj i nikada, osim za vrijeme Otomanskog Carstva, nisu bili pod pravosudnom jurisdikcijom druge države, ustvrdio je Šeks te dodao da bi zbog toga ustupanje prema tom sporazumu značilo promjenu granica i odricanje Hrvatske od dijela svog teritorijalnog suvereniteta.

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić potvrdila je da će sporazum vrlo vjerojatno uskoro predložiti za ratifikaciju.

Ključne riječi

Komentara 457

PO
porezni.obveznik
17:11 30.07.2012.

beris, problem je u tome da Neum nije oduvijek hrvatski, tocnije vecinu vremena to nije bio. Udzbenik u ruke.

ZE
zendraf
17:32 30.07.2012.

Vaservago, ako ti je toliko stalo do Neuma, mogla si ostati u BiH pa bi ga imala, što se se išla seliti u Hrvatsku?

BE
beravi
17:32 30.07.2012.

a šeks se sad kao čudi. kao i jaca... (nije ništa znala)...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije